Naftaši čekaju SAD, cene mešovite

Izvor: B92, 30.Jul.2014, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naftaši čekaju SAD, cene mešovite

Njujork/London -- Cene nafte su danas bile mešovite, dok trgovci iščekuju najnoviji izveštaj o zalihama tog energenta u SAD, da bi dobili sliku tražnje, navode analitičari.

Barel američke "lake" nafte (WTI) za isporuku u septembru poskupeo je na merkantilnoj berzi u Njujorku 18 centi na 101,15 dolara po barelu.

Barel severnomorske nafte tipa "brent" za septembarsku isporuku na tržištu u Londonu koštao je 107,51 dolar, odnosno 21 cent manje nego na kraju jučerašnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslovanja, prenela je agencija Frans pres.

Analitičari koji su učestvovali u anketi Volstrit žurnala veruju da su zalihe nafte u nedelju dana zaključno sa 25. julom pale za 1,8 miliona barela, a zalihe benzina porasle za 800.000 barela. Tržišta očekuju da će rafinerije uskoro smanjiti aktivnost uoči završetka letnje sezone vožnje početkom septembra, što će dovesti do pada tražnje nafte.

Investitori takođe iščekuju vesti o američkom privrednom rastu u drugom kvartalu, kao i izveštaj tamošnje centralne banke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.