Nacionalni trening za edukatore o ljudskim pravima u Somboru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2016, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nacionalni trening za edukatore o ljudskim pravima u Somboru

Somborski edukativni centar u saradnji sa Savetom Evrope organizuje dva višednevna modula obuke za edukatore i edukatorke o ljudskim pravima u okviru projekta „EduClash: Be Human, Know Your Rights". Rok za prijavu je 29. jun.

Program je namenjen edukatorkama i edukatorima iz redova omladinskih radnica i radnika, aktivistkinja, aktivista, nastavnica i nastavnika, sa teritorije Republike Srbije.

Učesnice i učesnici, koji uspešno završe obuku, imaće priliku da u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svojim lokalnim zajednicama realizuju aktivnosti u cilju edukacije о ljudskim pravima, a uz podršku projektnog tima.

Tokom prvog modula, koji će se održati od 11. do 15. jula u Somboru, učesnice će imati priliku da steknu osnovna znanja i preispitaju svoje vrednosti i uverenja u vezi sa ljudskim pravima, da se upoznaju sa Poveljom o obrazovanju o demokratiji i ljudskim pravima čija se implementacija u Srbiji trenutno analizira, kao i da se bliže upoznaju sa pokretom "No Hate Speech" koji je pokrenut od strane Saveta Evrope.

Drugi modul biće održan od 12. do 15. avgusta i biće posvećen edukaciji u cilju pripreme i sticanja veština za realizaciju aktivnosti u cilju multiplikacije znanja o ljudskim pravima.

Nacionalni trening o ljudskim pravima održaće tim trenerkinja i trenera SEC-a i Saveta Evrope. Učesnice i učesnici će dobiti na raspologanje različite materijale Saveta Evrope iz oblasti edukacije za ljudska prava. Sve učesnice i svi učesnici koji uspešno završe celokupnu edukaciju dobiće sertifikate Saveta Evrope.

Za učesnice i učesnike su obezbeđeni obroci, osveženje i promo materijal, a za učesnice i učesnike van Sombora smeštaj i putni troškovi tokom dvomodularne obuke.

Zainteresovani mogu da se prijave popunjavanjem online formulara koji se nalazi ovde.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona 025 444 249.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.