Na planinama 116 neprijavljenih radnika

Izvor: B92, 12.Feb.2016, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na planinama 116 neprijavljenih radnika

Beograd -- Inspekcija rada je otkrila 116 neprijavljenih radnika kod poslodavaca u planinskim turističkim centrima - Kopaoniku, Zlatiboru, Zlataru i Staroj planini.

Kontrolama, koje su obavljene juče, obuhvaćeno je 276 poslodavaca i kod njih je zatečeno ukupno 692 radnika, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Inspekcijskim nadzorima je otkriveno i osam neregistrovanih subjekata koji se bave ugostiteljstvom i trgovinom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Zbog utvrđenih prekršaja u oblasti radnih odnosa inspektori su podneli 26 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i tri zahteva zbog prekršaja u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Zbog utvrđenih prekršaja za koje je predviđena novčana kazna u fiksnom iznosu izdato je i 14 prekršajnih naloga.

Inspektori su zbog nepravilnosti u oblasti radnih odnosa doneli 58 rešenja kojima je poslodavcima naloženo da sa neprijavljenim radnicima zasnuju radni odnos, kao i šest rešenja sa nalozima za otklanjanje nedostataka u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.