Na doboš otišlo 1.300 stanova

Izvor: B92, 17.Avg.2017, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na doboš otišlo 1.300 stanova

Beograd -- Sve je više stanova, kuća, poslovnog prostora i njiva za koje su banke zbog neplaćanja rata kredita pokrenule hipoteke, piše Politika.

Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) za desetak godina, koliko postoji ova institucija, preuzela je plaćanje za 1.300 dospelih kredita.

Do sada je prodato oko 240 nepokretnosti kao krajnja mera zbog bezizlazne situacije u kojoj su se dužnici našli. Ipak, činjenica je da je sve više onih koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imaju problema u otplati stambenih pozajmica jer je, samo u poslednje dve godine, njihov broj udvostručen.

Kod NKOSK-a je osigurano 90.000 kredita vrednosti 3,35 milijardi evra.

Ovakvi krediti čine svega 1,45 odsto osiguranih pozajmica pa u NKOSK-u kažu da je reč o malom broju dospelih kredita u odnosu na ukupan portfolio.

Tačnih podataka koliko je aktiviranih hipoteka u Srbiji zapravo nema, zato što nisu svi krediti osigurani kod NKOSK-a. Oni osiguravaju stambene zajmove, ali ne i kredite za biznis kod kojih je neko kao sredstvo obezbeđenja davao stan, kuću, poslovni prostor.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na doboš otišlo 1.300 stanova

Izvor: Mondo, 17.Avg.2017

Sve je više stanova, kuća, poslovnog prostora i njiva za koje su banke zbog neplaćanja rata kredita pokrenule hipoteke...Foto: Ilustracija: Guliver/Getty images/Thinkstock..Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) za desetak godina, koliko postoji ova institucija, preuzela je...

Nastavak na Mondo...

Jeftino rasprodaju 1.300 stanova po Beogradu, ali za njihovu kupovinu postoji jedna CAKA

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2017

Evo o čemu se radi..Sve je više stanova, kuća, poslovnog prostora i njiva za koje su banke zbog neplaćanja rata kredita pokrenule hipoteke, piše Politika...Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) za desetak godina, koliko postoji ova institucija, preuzela je plaćanje za 1.300...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.