Na 1.000 dinara muškarca, žena u Srbiji zaradi 610!

Izvor: Telegraf.rs, 31.Okt.2014, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na 1.000 dinara muškarca, žena u Srbiji zaradi 610!

Statistika kaže da je čak 21 odsto žena manje zaposleno nego muškaraca i da one zarađuju 39 odsto manje novca nego jači pol. Međutim, statistika kaže i da su u našoj zemlji pripadnice lepšeg pola obrazovanije - čak 32 odsto više žena upisuje Više škole i fakultete

Žene u Srbiji se svakodnevno bore za jednak tretman među polovima.

- Nažalost, žena nema dovoljno u politici i biznisu u Srbiji, a na nivou lokalne samouprave i dalje predstavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << manjinu, manje zarađuju za iste poslove i izloženije su siromaštvu i nasilju – kaže za “24 sata” Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade.

Mihajlovićeva objašnjava da Srbija mora da ostvari kontinuitet u oblasti razvoja politika jednakih mogućnosti i da je to značajno i za proces pridruživanja Evropskoj Uniji.

Foto: Freedigitalphotos.net/stockimages

- Da bismo brže napredovali u ispunjavanju evropskih standarda važno je da imamo posebno telo koje će se baviti ovom oblašću i sprovoditi politiku koordinacije sa drugim institucijama. Zato je osnovano Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost – kaže Mihaljovićeva.

Kada se govori o položaju žena u Srbiji statistika kaže da je čak 21 odsto žena manje zaposleno nego muškaraca i da one zarađuju 39 odsto manje novca nego jači pol. Međutim, statistika kaže i da su u našoj zemlji žene obrazovanije – čak 32 odsto više žena upisuje Više škole i fakultete.

(Telegraf.rs / 24sata.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.