Mrkonjić: Gazela za nekoliko dana

Izvor: B92, 03.Sep.2009, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Gazela za nekoliko dana

Beograd -- Ministar Milutin Mrkonjić kaže da obnova mosta Gazela u Beogradu može početi "za dva do tri dana", čim Evropska investiciona banka odobri kredit.

Posle oštrih kritika gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da mu republičke vlasti već osam meseci ne odgovaraju na pitanje kada će početi rekonstrukcija mosta Gazela, danas se oglasio ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić.

On je rekao da rekonstrukcija može da počne "za dva do tri dana", ako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evropska investiciona banka odobri ugovor o kreditu za taj projekat i da će posao biti završen za 22 meseca.

Mrkonjić tvrdi da tokom rekonstrukcije neće biti problema u saobraćaju i da gradonačelnik i Beograđani ne treba da strahuju od toga.

Rekonstukcija najprometnijeg mosta u Srbiji trebalo je prema rečima ministra Mrkonjića da počne još pre dve godine ali se kasnilo zbog toga što grad Beograd do pre nekoliko dana nije raselio nehigijensko naselje ispod mosta.

Međutim, kao ni gradonačelnik Đilas, ni novinari nisu dobili prezican odgovor na pitanje o tačnoj dinamici radova, jer ministar nije hteo da ih zamara detaljima.

"Rekao sam - prvih 10 meseci se radi konstukcija, a onda i kolovozne trake gore. Gazela ni jednog momenta ne treba da bude zatvorena u celini”, kaže Mrkonjić.

Međutim, građani koji se i sada svakodnevo susreću sa gužvama i zastojima na ovom mostu, ne veruju da će sve ići glatko kako kaže ministar za infrastrukturu.

Mrkonjić kaže da se na Gazeli već u toku pripremni radovi. Na pitanje zašto gradonačelenik mesecima nije mogao da dobije odgovor o početku radova i dinamici, Mrkonjić kaže da mu se Đilas nikada nije lično obratio.

"Što se tiče pisama, koje gradonačelnik tvrdi da mi je pisao, dobio sam jedno 26. avgusta i to posredno, preko Direkcije za puteve. Meni se nikad lično nije obraćao. Prema tome, nije tačno”, kaže Mrkonjić.

"Dobro, sad nije važno da li je istina ili nije istina. Mogao je da mi kaže, dođe on tu često u zgradu, al' ne svrati kod mene. Nema tu problema, ima da radimo i dalje zajedno”, uverava ministar.

Mrkonjić je rekao da će svi radovi u Beogradu za koje je zadužena Republika biti završeni u roku i zahvalio gradonačelniku na tome što mu je ukazao da na kružnom putu, koji treba da bude završen do 3. decembra, nema radnika.

"Ja sam već danas preduzeo mere da nekoga kaznim. Učinio mi je uslugu, tako je bilo i za Horgoš. Oni imaju rok. Nije dobro da stvaramo haos. Ako je bilo marketinški to je dobar marketinški potez, ali nepotreban”, ocenjuje on.

I pored ovog nesporazuma, Mrkonjić je više puta ponovio da će sa gradonačelnikom Beograda ima i nastavlja dobru saradnju.

"Ja njega smatran mojim učenikom, mojim naslednikom - graditeljskim naslednikom”, kaže Mrkonjić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mrkonjić: Obnova Gazele može da počne za nekoliko dana

Izvor: EMportal, 03.Sep.2009

Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je danas da obnova mosta Gazele u Beogradu može da počne "za dva do tri dana", čim Evropska investiciona banka (EIB) odobri da se aktivira ugovor o kreditu za taj projekat.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.