Mogu da odu, ali funte ne primamo

Izvor: B92, 21.Apr.2017, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mogu da odu, ali funte ne primamo"

Brisel -- Britanija može da se raziđe sa EU ali će troškove razlaza morati da plati u evrima, a ne u funti, pokazuje procureli dokument iz pregovaračke strategije EU.

"Propisno istupanje Ujedinjenog Kraljevstva iz Unije zahteva izmirivanje finansijskih obaveza preuzetih pre datuma istupanja", navodi se u tom dokumentu Evropske komisije u koji je francuska agencija Frans pres imala uvid.

"Sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi trebalo da definiše tačan način na koji će se izračunati ove obaveze, a koje bi trebalo da budu definisane u evrima", dodaje se u dokumentu.

Nije precizirano koliko bi "razlaz" mogao koštati, ali su zvaničnici EU ranije najavili cifru od čak 60 milijardi evra, što je izazvalo bes Londona, koji očekuje znatno nižu cifru od oko 20 milijardi evra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU: Britanija će "razlaz" platiti u evrima, ne u funti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2017

Britanija može da se raziđe sa Evropskom unijom, ali će i dalje morati da plati u evrima, a ne u funti, troškove razlaza, prema jednom procurelom dokumentu iz pregovaračke strategije Evropske unije..."Propisno istupanje Ujedinjenog Kraljevstva iz Unije zahteva izmirivanje finansijskih obaveza preuzetih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.