Moćni Siti gubi sjaj, banke hrle ovoj lepotici

Izvor: B92, 31.Avg.2016, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moćni Siti gubi sjaj, banke hrle ovoj lepotici

Varšava želi da privuče preduzeća koja žele da prebace operacije dalje od Velike Britanije zbog britanskog izlaska iz EU.

“Nakon što Britanija i potpuno napusti EU, Poljska će biti u poziciji da obezbedi pristup jedinstvenom tržištu EU pod uslovima kao što je imala Britanija”, rekao je zamenik poljskog premijera Mateus Moravicki.

Ova zemlja je već privukla veliki broj finansijskih institucija, kao što je UBS, Kredi svis ili HSBC.

Prema Moravickom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji putuje u London ove nedelje da bi se sastao sa visokim rukovodiocima nekih od najvećih banaka u gradu, Poljska želi da privuče što više banaka, posebno u oblastima kao što je upravljanje rizicima i IT uslugama.

"To će biti sigurno težak zadatak, ali želimo da pokažemo da su Varšava i Poljska atraktivne", rekao je on.

On je za FT rekao da su se mnoge banke već raspitivale za uslove poslovanja u toj zemlji i dodao kako je jasno da postoji povećan interes za napuštanje Londona.

Mnoge zemlje sada se utrkuju da prihvate brojne kompanije koje žele da napuste Britaniju nakon britanske odluke o napuštanje Unije.

Francuska je na primer, obećala da će prostrti crveni tepih bankarima iz čuvenog Sitija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.