Misterija: Zašto umiru bankari?

Izvor: B92, 20.Dec.2014, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misterija: Zašto umiru bankari?

Misterija se nadvila nad finansijskom scenom u svetu – čak 52 vrhunska bankara poginula su ili su se ubila u poslednjih 19 meseci.

Samo ove godine ubilo se ili je poginulo 37 vrhunskih bankara.

Crna serija počela je 2013. kada se skokom kroz prozor ubio David Rosi, direktor u banci Monte dei Paschi. Posle mesec i po skokom iz voza u pokretu ubio se David Vilijam Vejgud, menadžer u HSBC.

Posebno šokantna bila je smrt američkog bankara Šona D. Milera, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kome je prerezan grkljan u njegovom kupatilu 18. novembra ove godine. Dva poslednja primera dogodila su se u Belgiji i u Velikoj Britaniji.

Početkom novembra u Belgiji je nestao Gert Tak (52) koji je u jednoj velikoj banci vodio račune bogatih. Nakon mesec dana policija je njegovo telo pronašla na plaži u Ostendeu, a na njemu nije bilo nikakvih tragova nasilja. Iako se nagađa da je možda želeo da pobegne s novcem svojih klijenata, njegove kolege odbacuju takve teorije.

Pre nedelju dana londonski investicioni bankar Skot Jang pronađen je naboden na šiljke ograde ispred zgrade u kojoj je živeo. Navodno je skočio iz svog penthausa u zgradi koja se nalazi pored kuće u kojoj je nekad živeo bubnjar Bitlsa Ringo Star. Policiji i vatrogascima trebalo je nekoliko sati da njegovo telo skinu sa ograde, a mediji su sledećeg dana pisali da je reč o još jednoj sumnjivoj smrti, 37. u ovoj godini.

Na brojnim blogovima već se raspreda o teorijama zavere i o misteriji koja obavija sve ove nesrećne događaje. Toga je, doduše, bilo i 2008. na početku velike krize, ali to su mahom bila samoubistva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.