Misija MMF-a sutra u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jun.2017, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misija MMF-a sutra u Srbiji

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) stiže sutra u Beograd povodom sedme revizije tekućeg trogodišnjeg aranžmana sa Srbijom, a posetu će završiti 4. jula.

Kako je najavljeno, misija MMF-a koju predvodi Džejm Ruf imaće dva zadatka - da sagleda stanje srpske privrede i sprovođenje programa koji ističe februara iduće godine.

Nalaze misije MMF-a o sedmoj revizi aranžmana sa Srbijom iz predostrožnosti u vrednosti 1,2 milijarde evra Izvršni odbor MMF-a >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << razmatraće krajem avgusta.

Prethodna, šesta revizija aranžmana odobrena je u decembru prošle godine.

Ministar finansija Dušan Vujović je ranije rekao da će teme razgovora sa delegacijom MMF-a biti nastavak dogovorenih makroekonomskih i strukturnih reformi.

"Sada se nalazimo praktično u onom momentu kada je potrebno rešiti status nekih javnih preduzeća, nekih preduzeća u restrukturiranju, posebno sa stanovišta plaćanja energetskih troškova, finansijske discipline, unapređenja efikasnosti poslovanja menadžmenta", naveo je Vujović.

Stalni predstavnik MMF-a u Srbiji Sebastijan Sosa je kazao da je reforma javnih preduzeća prioritet u postojećem programu te finansijske institucije sa Srbijom.

"Smatramo da Srbija, ukoliko želi da ostvari potpuni napredak u onom što čini u poslednje dve godine, kada je reč o makroekonomskim postignućima, i ukoliko želi da završi reforme - tada reforma javnih preduzeća mora da bude jasan prioritet", ukazao je Sosa.

Očekuje se da će predstavnici Vlade Srbije i MMF-a razgovarati i o mogućnostima da se povećaju plate u javnom sektoru i penzije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

MMF opet u BG - imaju 2 zadatka

Izvor: B92, 21.Jun.2017

Beograd -- Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) stiže sutra u Beograd povodom sedme revizije tekućeg trogodišnjeg aranžmana sa Srbijom, a posetu će završiti 4. jula...Kako je najavljeno, misija MMF-a koju predvodi Džejm Ruf imaće dva zadatka - da sagleda stanje srpske privrede i sprovođenje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.