Ministarka: Nema povećanja zarada

Izvor: B92, 18.Jan.2010, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka: Nema povećanja zarada

Beograd -- Ministarka finansija Diana Dragutinović kaže da radnici u EPS-u, kao ni drugi radnici u javnom sektoru ili na budžetu, ne treba da očekuju u 2010. rast zarada.

Dragutinović je kazala da neće dati pozitivno mišljenje na zahtev za povećanjem zarada u javnim preduzećima i svim ostalim budžetskim korisnicima. Ona je ocenila da će vlada biti pred velikim iskušenjima jer je teško održati zarade zamrznute >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dve godine, ističući da to "nije lako, ali će biti ispit za ovu vladu".

"Stav ove vlade je bio da će država podneti teret prilagođavanja, država znači svi koji zavise od budžeta ili rade u javnom sektoru moraju podneti taj teret, ne podnosi se teret tako što se povećavaju plate", rekla je Dragutinovićeva.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je danas da bi bilo kakvo povećanje plata u javnom sektoru, dok Srbija ne izađe iz recesije, bilo uništavanje srpske ekonomije i napomenuo da treba odvojiti realne od nerealnih zahteva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dragutinović: Ne podnosi se teret tako što se povećavaju plate

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2010

BEOGRAD - Ministarka finansija Diana Dragutinović izjavila je večeras da radnici u EPS-u, kao ni drugi radnici u javnom sektoru ili na budžetu, ne treba da u ovoj godini očekuju rast zarada, te da se ne podnosi teret tako što se povećavaju plate...Dragutinović je u izjavi za RTS istakla da neće...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Dragutinović: Nema povećanja zarada u 2010.

Izvor: Blic, 19.Jan.2010, 12:10

Ministarka finansija Diana Dragutinović izjavila je da radnici u EPS-u, kao ni drugi radnici u javnom sektoru ili na budžetu, ne treba da u ovoj godini očekuju rast zarada. ..Dragutinovićeva je u izjavi za RTS istakla da neće dati pozitivno mišljenje na zahtev za povećanjem zarada u javnim preduzećima...

Nastavak na Blic...

Plate u javnom sektoru ostaju na nivou iz novembra 2008.

Izvor: SrbijaNet.rs, 19.Jan.2010

Zakonom o budžetu za 2010. godinu predvidjeno da sve plate za budžetske korisnike budu zamrznute na nivou iz novembra 2008. godine i zato teret posledica ekonomske krize moraju svi ravnomerno da podnesu, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu finansija. "Javna preduzeća, javno-komunalna

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.