Ministar odbrane s kineskim kompanijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2016, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar odbrane s kineskim kompanijama

Ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević razgovarao je danas sa delegacijom kineske kompanije CETC (China Electronic Technology Group Corporation) o mogućnostima za rad na zajedničkim istraživačkim i razvojnim projektima u oblasti naoružanja i vojne opreme.

Ministarstvo odbrane Srbije je potpuno otvoreno za pregovore i nalaženje odgovarajućih oblika saradnje u istraživanju, razvoju i proizvodnji sredstava naoružanja i vojne opreme, rekao je Đorđević, saopštilo je Ministarstvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
On je naglasio da je Ministarstvo odbrane Srbije "veoma zainteresovano za eventualne kineske investicije u naše istraživačke i proizvodne kapacitete".

Đorđević je na sastanku sa kineskom delegacijom koju je predvodio Long Bin istakao "da nije isključeno i formiranje novih zajedničkih kompanija". Prethodnih dana stručnjaci iz Sektora za materijalne resurse i Vojnotehničkog instituta Ministarstva odbrane Srbije i eksperti kineske kompanije su razmatrali potencijalne projekte za razvoj, dodaje se u saopštenju.

Kompanija CETC osnovana je 1948. kada je projektovala i napravila prvi kineski radar, da bi se potom iz nacionalnog preduzeća razvila u globalnog industrijskog giganta u oblasti elektronske tehnologije.

Đorđević je na sastanku izdvojio vojno-ekonomsku i vojno-tehničku oblast kao značajne segmente rastuće privredne saradnje dve države i podsetio da je nedavna poseta predsednika Kine Si Đinpinga dala snažan impuls jačanju odnosa. Tada je potpisan Sporazum o saradnji u oblasti odbrambene industrije, što je, uz posetu delegacije eksperata Srbije Kini, doprinelo stvaranju uslova za saradnju sa CETC i drugim kineskim kompanijama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.