Miloš Ković na čelu Političkog saveta DSS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2017, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miloš Ković na čelu Političkog saveta DSS

Politički savet Demokratske stranke Srbije (DSS) predvodiće istoričar i vanredni profesor na Filozofskom fakultetu Miloš Ković, a član Saveta biće književnik i vanredni profesor na Filozofskom fakultetu Slobodan Vladušić, rečeno je na konferenciji za novinare DSS.

DSS biće istinska alternativa pogubnoj vlasti i celom političkom sistemu, a Politički savet imaće noseću ulogu u formulisanju ideja i rešenja kako Srbija treba da bude uređena, rekao je predsednik DSS >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Miloš Jovanović, navodi se u saopštenju te stranke.

On je dodao da će do septembra biti konstituisani svi stranački organi čije je formiranje započelo na skupštini stranke 28. maja.

"Osnovni zadatak stranke je da postane snaga koja će promeniti vlast, ali još važnije – koja će promeniti politiku koja se u Srbiji vodi", rekao je Jovanović.

Miloš Ković je rekao da je DSS je stranka kontinuiteta i baštini dve važne ideje naše istorije – nacije i demokratije.

On je naglasio da nije problem srpskog naroda što se "previše vraća u istoriju", kako kaže predsednik Srbije, već je problem "što nismo dovoljno utemeljeni u istoriji i nacionalnim zavetima".

"Strašno je što 50.000 ljudi svake godine napusti zemlju, a da o tome razmišljaju i deca od 14 godina, kojima je izbrisano osećanje državotvornosti i ponosa. DSS shvatam kao političko oruđe da se to promeni", rekao je Slobodan Vladušić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.