Mihajlovićeva očekuje napredak Srbije na listi Svetske banke

Izvor: RTS, 02.Jun.2015, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva očekuje napredak Srbije na listi Svetske banke

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da očekuje dobre rezultate i napredak Srbije na rang listi Svetske banke po uslovima poslovanja.
"Očekujemo dobar izveštaj Svetske banke o rang listi i očekujemo da ne budemo više poslednji ili među poslednjima, ali to nije kraj. Nastavljamo da radimo i u svim drugim oblastima - finansijama, sa ministarstvima pravde i privrede, kako bi izveštaj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za 2016. godinu bio još bolji", rekla je Mihajlovićeva u Vladi Srbije posle sednice Zajedničke grupe za unapređenje pozicije Srbije na rang listi Svetske banke, prenosi Beta.

Na današnjoj sednici radne grupe u kojoj su predstavnici Vlade Srbije, NALED-a, finansijskih organizacija i stranih investitora, a kojom predsedava Zorana Mihajlović, usvojeni su Izveštaj o radu i Akcioni plan kako bi Srbija iduće godine popravila položaj na listi Svetske banke.
Mihajlovićeva je istakla da je Vlada Srbije prvi put od kad postoji rang lista Svetke banke, dostavila sve što je uradila na poboljšanju poslovne klime i stvaranju ambijenta da se u Srbiju ulaže i podsetila da su poslednjih meseci doneti reformski zakoni.
Zorana Mihajlović koja je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dodala je da predstoje i dva reformska procesa koji će uticati na to da se poboljša položaj kod Svetske banke, a to su oblast dobijanja građevinskih dozvola i elektronsko plaćanje poreza.

"Po simulacijama koje je radio NALED (Nacionalna alijansa za lokalni i ekonomski razvoj) očekuje se da se u odnosu na građevinske dozvole i plaćanje doprinosa, odnosno ne plaćanje doprinosa, popnemo za najmanje 30 mesta", rekla je Mihajlović.
Mihajlovićeva je ukazala i da je izvršenje ugovora za čak 635 dana ozbiljan problem u vezi s kojim će biti potrebno promeniti mnogo, i procedura i podzakonskih akata.
Ana Brmbarić iz NALED-a istakla je da mnogo investitora prvo gleda rang listu Svetske banke, a onda odluči da poseti neku zemlju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mihajlovićeva: Očekujem napredak Srbije na rang-listi Svetske banke

Izvor: Kurir, 02.Jun.2015

Očekujemo da ne budemo više poslednji ili među poslednjima, ali to nije kraj. Nastavljamo da radimo i u svim drugim oblastima kako bi izveštaj za 2016. bio još bolji, rekla je ministarka..BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije, Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje dobre rezultate i napredak...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.