Mihajlović: Što pre spajanje preduzeća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2015, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Što pre spajanje preduzeća

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izjavila je danas da sednica skupština preduzeća Koridori Srbije mora što pre da se održi i da se sprovede odluka Vlade Srbije o pripajanju tog preduzeća Putevima Srbije.

Mihajlović je za RTS rekla da će to ministartvo pripremiti informacije o tom postupku, koje će vladi biti dostavljene na prvoj sledećoj sednici vlade i da će na osnovu toga moći da se donese odluka.

"Vlada Srbije je prošle godine u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << avgustu donela odluku o pripajanju, postoje svi uslovi da se to obavi i skupština (koridora) mora da održi svoju sednicu. Nije ovo ni prvi, a verovatno ni poslednji direktor koji pokušava da bude iznad države. Verujem da će vlada na osnovu informacije koje će ministarstvo pripremiti doneti odgovarajuću odluku", rekla je Mihajlović.

Na čelu Koridora Srbije je Dmitar Đurović, kadar Srpske napredne stranke (SNS).

Govoreći o izdavanju građevinskih dozvola Mihajlović je za RTS kazala da je za prvih mesec dana od primene izmenjenog Zakona o planiranju i izgradnji izdato 225 dozvola građanima u Srbiji što je 45 puta više nego prošle godine u isto vreme.

"To znači da je moguće doneti zakon i realizovati ga, moguće je imati dobru saradnju sa lokalnim samoupravama i što je najvažnije mora da se vrši kontrola realizacije svakog zakona što mi i radimo", rekla je Mihajlović.

Ona je ocenila da već narednog meseca neće biti nikakvih problema ni u opštinama koje su imale poteškoća i da će ako sve bude išlo ovim tokom od 1. januara 2016. godine u Srbiji početi da se izdaje elektronska građevinska dozvola.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.