Mihajlović: Radovi na Fruškogorskom koridoru sredinom 2016.

Izvor: Blic, 30.Jul.2015, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Radovi na Fruškogorskom koridoru sredinom 2016.

Ministarka Zorana Mihajlović izjavila je danas da bi do sredine sledeće godine trebalo da počnu radovi na Fruškogorskom koridoru, a da će se tek razgovarati o finansiranju ovog projekta.

Ona je u parlamentu rekla da je pre dve nedelje raspisan javni poziv za projektno-tehničku dokumentaciju, koja bi trebalo da bude gotova najkasnije do marta sledeće godine.

"Očekujemo da ćemo sredinom naredne godine početi rad na Fruškogorskom koridoru. Kako ćemo ga finansirati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i po kom modelu, to je nešto o čemu tek treba da razgovaramo", rekla je ministarka odgovarajući lideru LSV Nenada Čanka na pitanje kako će se finansirati radovi na ovom projektu i kako će teći njihova dinamika.

Upitana i zbog čega nije preneto pokrajinskim vlastima u nadležnost i finansiranje puteva drugog reda s obzirom da održavanje jeste, ona je rekla da je za održavanje puteva u Vojvodini nadležno javno preduzeće Putevi Srbije.

"Održavanje puteva u Vojvodini radiće, kao i u celoj Srbije, Putevi Srbije. Da problema u neodržavanim putevima ima, tu ste potpuno u pravu, ne samo u Vojvodini, nego u celoj Srbiji. Prema tome, sve što radimo u celoj Srbiji, radimo i u Vojvodini", poručila je Mihajlović.

Rešenja za ustupanje zemljišta na Zlatiboru, u opštini Čajetina, nisu konačna rešenja, kazala je Mihajlović.

Ona je istakla da pet predmeta i pet rešenja, za koje su mediji ranije pisali da je reč o malverzacijama i ustupanju 2.000 hektara na Zlatiboru bez naknade privatnom licu, nisu konačna.

Ministarka je kazala da bi "bila presrećna", kada bi zemljište, kako je naveo poslanik Demokratske stranke Balša Božović vredelo četiri milijarde evra.

Upitana da li ova Vlada pokušava da stvori nove tajkune, Mihajlović je kazala da toga u ovoj vladi nema i za saradnju sa tajkunima optužila DS. (Beta)

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.