Mihajlović: Nema kašnjenja u izgradnji puteva

Izvor: RTS, 24.Jan.2017, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Nema kašnjenja u izgradnji puteva

Procena je da će auto-put Beograd–Sarajevo koštati oko 800 miliona evra i prerano je govoriti o rokovima kada će biti završen, kaže za RTS ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović. Rokovi na radovima Koridora 10 i 11 će biti poštovani i tuda ćemo se voziti auto-putem do kraja godine, ističe ministarka.
Gostujući u Dnevniku RTS-a Zorana Mihajlović je rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je važno Srbija bude ukrštena sa svim koridorima, što je, ističe, glavna ideja zajedničkih sednica Vlade sa svim državama.

"Danas putujemo pet sati do Sarajeva. Nije sporna odluka da gradimo auto-put, sa bosanske strane stoji da se dogovore oko rute i očekujemo da to bude rešeno za mesec dana. Naša radna grupa će se formirati, da vidimo šta je sa dokumentacijom, studijom izvodljivosti", napominje Mihajlovićeva.
Sigurno ćemo u ovoj godini, ističe ministarka, imati jasnu sliku i deo koji možemo da finansiramo.
"Procena je da sve to košta oko 800 milona evra. Pitanje Beograda i Sarajeva nije pitanje samo Beograda i Sarajeva već i celog regiona", napominje Mihajlovićeva dodajući da je prerano govoriti kada će biti završen auto-put do Sarajeva.
Prema njenim rečima, postoji probleme sa carinama jer ih ima dve, a treba ih objediniti u jednu kako bi se obavljao kargo između dve zemlje.
Kada je reč o prugi Beograd–Sarajevo, ministarka ističe da u roku od maksimalno dve godine može da se završi modernernizacija te železnice.
"Jedanaest putničkih prelaza, mostova, imamo sa BiH i oni su u jako lošem stanju. To će nas koštati blizu sedam miliona evra, i to možemo da završimo maksimalno za godinu dana i to je jako važno za građane", naglašava ministarka građevinarstva, saobraćaj i infrastrukture.
"Ilić u medije daje polutačne informacije"
Kada je reč o "Koridorima Srbije" i izveštaju koji je nekadašnji ministar Velimir Ilić dostavio medijima, ministarka je rekla da je to radna verzija izveštaja.
"Neko je bukvalno uzeo iz ministarstva i dao bivšem ministru Velimiru Iliću nešto što je radna verzija. Velimir Ilić pojavljuje u medijima i daje informacije koje su polutačne. Ja neću da dajem informacije o tome", napominje Mihajlovićeva.  
Postoje, kako kaže, druge institucije koje će se baviti time da li je nešto ili nije u skladu sa zakonom.
"Imamo problema sa Koridorom 11, nije tajna. Ali je problem što se pojavljuju poluinformacije", ukazala je ministarka napominjući da je sigurna da će Ministarstvo pronaći način da te probleme otkloni.
Njen zadatak je, ističe, da završi koridor na vreme i rešava probleme koji se pojavljuju.
"Prvo i najvažnije, budući da su se pojavilen neke naslovne strane danas, ova Vlada je završavala 100 km puta u godini. Mi završavamo koridor 11 i nema ničega što se ne završava. Nijedan od rokova iz ekspozea nije probijen", ističe Mihajlovićeva.
Prema njenim rečima, ne postoji deonica na Koridorima za koju Ministarstvo ne pravi izveštaj.
"Svaku deonicu smo gurali i završavali. Treće što me brine jeste da se bilo gde pojavljuju radni papiri. Nije tajna da sam formirala radnu grupu za put Ljig–Preljina, kako ne bismo bili u situaciji da kasnimo", napominje Mihajlovićeva.
Rokovi na radovima Koridora 10 i 11 će biti ispoštovani i tuda ćemo se voziti auto-putem do kraja godine, zaključila je ministarka.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MIHAJLOVIĆ O IZGRADNJI KORIDORA: Rokovi moraju da se poštuju

Izvor: Kurir, 24.Jan.2017

..."Postoje problemi i to nije tajna, ali ozbiljan problem je da neko medijima daje poluinformacije, a u svakom slučaju, najvažniji cilj je završiti Koridor na vreme", rekla je Mihajlović..Ona je sigurna da će se naći način da se otklone problemi, a da li će se raskidati ugovori, ili će vlada...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.