Izvor: Blic, 27.Sep.2016, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Most Ljubaovija-Bratunac u septembru 2017.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je realno da završetak radova u vezi celog projekta izgradnje mosta Ljubovija-Bratunac bude septembar 2017. godine.

Nakon razgovora u Beogradu sa ministrom komunikacija i prometa u Savetu ministara Bosne i Hercegovine Ismirom Juskom, Mihajlović je novinarima rekla da je bilo reči o "dinamičkom planu" kako će sporazumi koji moraju biti potpisani između dve države biti realizovani >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što pre kako bi granični prelaz bio završen sledeće godine.

Ona je rekla da je dogovoreno da se budno motri nad ovim projektom i dodala da se na tom mostu i projektu radi već dve godine.

Mihajlović je rekla da je bilo nekih nerazumevanja pošto postoje određene obaveze BiH u popisivanju sporazuma da bi moglo da se gradi i da bi moglo da budu raspisani javni pozivi za izgradnju graničnih prelaza.

"Dinamički to znači - usvajanjem budžeta u BIH biće izdvojen novac za sve što je potrebno, a vezano je za sprovojenje ovog sporazuma i sledeće godine mi možemo da očekujemo raspisivanje javnih poziva za izgradnju graničnih prelaza". Na pitanje da li je realno da rok za završetak radova bude septembar naredne godine Mihajlović je odgovorila potvrdno.

"Apsolutno je realno. U toku novembra se spajaju obale. Ono što nama predstoji jesu pristupne saobraćajnice za automobile. Prema svemu nema razloga da se kasni ni jedan dan", kazala je ona.

Ministar komunikacija i prometa u Savetu ministara Bosne i Hercegovine Ismir Jusko rekao je da je sastanak bio konstruktivan.

"Ja već sutra imam sednicu Veća ministara na kojoj ću informisati predstavnike Veća ministara o ovom sastanku i zaključcima sastanka... Uradićemo sve da ne kasnimo ni sa jednim rokom, ne samo oko ovog projekta nego i po pitanju drugih projekata koje imamo sa Srbijom", rekao je on.

Jusko je kazao da je planirano 12 miliona konvertibilnih maraka za izgradnju graničnih prelaza.

Mihajlović je rekla da je na sastanku danas bilo reči i o drugim temama koje se tiču života građana i jedne i druge države, poput održavanja mostova, železničkom transportu i koridorima.

Na pitanje da li će se Vlada Srbije jasno odrediti prema onome što se dešava u BiH posle referenduma u RS, Mihajlović je rekla da se premijer Srbije juče "jasno odredio", kao i Vlada Srbije.

Ona nije želela da komentariše to da li će Vlada Srbije nakon što nije podržala održavanje referenduma u RS dati podršku Miloradu Dodiku.

Projekat izgradnje mosta Ljubovija-Bratunac obuhvata izgradnju mosta, pristupnih saobraćajnica i zajedničkog prelaza, a vrednost je 13 miliona evra.Srbija gradi ceo most i pristupnu saobraćajnicu u Ljuboviji, a Republika Srpska pristupnu saobraćajnicu i zajednički granični prelaz.

Radovi na mostu nazvanom "Bratoljub" i dugom 227 metara su počeli 20. oktobra 2015. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.