Mihajlović: Ispunjeni uslovi za spajanje Puteva i Koridora

Izvor: Blic, 03.Jun.2015, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Ispunjeni uslovi za spajanje Puteva i Koridora

Ministarka gra]evine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Vlada Srbije ispunila sve preduslove za pripajanje "Koridora Srbije" preduzeću "Putevi Srbije", dodavši da će time biti smanjeni troškovi 25 do 30 odsto.

 - Koliko sam informisana, Ministarstvo privrede će uputiti dopis 'Koridorima Srbije' da sazovu skupštinu. Mi smo naš deo posla odavno završili - rekla je Mihajlović, odgovarajući na pitanja novinara.

Ona je rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da su "Koridori Srbije" politički napravljeno preduzeće i da je rok za pripajanje Koridora odavno prošao, izrazivši uverenje da će ministarstva privrede i finansija, u čijem je to resoru, svakako završiti taj posao.

Preduzeće "Koridori Srbije" trebalo je da se pripoji JP "Putevima Srbije" još prošle godine, a poslednji rok za to pripajanje je istekao 1. juna.

"I odobrenje Vlade Azerbejdžana je dobijeno, ne postoji nijedna pravna, finansijska, putna, ili bilo koja druga prepreka da ne dodje do spajanja", rekla je Mihajlović u hotelu Hajat, gde se održava skup o gradjevinarstvu.

Ona je istakla da će spajanjem Koridora i Puteva biti smanjeni troškovi izmedju 25 i 30 odsto i da to nije samo procena Vlade, već i MMF-a.

Mihajlović, koja je i potpredsednica srpske vlade, je kazala da su u to mogli da se uvere još prošle godine na terenu, zbog čega je premijer Aleksandar Vučić i predložio spajanje ta dva preduzeća.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Vlada ispunila uslove za spajanje Koridora i Puteva

Izvor: Studio B, 03.Jun.2015

Vlada Srbije je ispunila sve uslove za pripajanje "politički" formiranih Koridora Srbije JP Putevi Srbije, izjavila je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović...Mihajlović je dodala da će biti upućen poziv Koridorima da zakažu Skupštinu na kojoj će se o tome doneti odluka, izjavila je danas potpredsednica...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.