Mihajlović: Azerbejdžanci žele da grade obilaznicu oko Beograda

Izvor: SEEbiz.eu, 31.Jul.2015, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Azerbejdžanci žele da grade obilaznicu oko Beograda

BEOGRAD - Deo Koridora 11 od Ljiga do Preljine biće završen pre roka, najkasnije u avgustu 2016. godine, a Azerbejdžanci koji grade taj autoput zaisnteresovani su da se uključe u izgradnju obilaznice oko Beograda kod Bubanj potoka, najavila je danas Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevine.

Posle sastanka sa ambasadorom Adzerbejdžana Eldarom Hasanovim, Mihajlović je u Vladi rekla novinarima da se azerbejdžanska firma Azvirt dobro pokazala na gradnji >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Koridora 11 i da će u narednih mesec i po dana biti razmotreno sa partnerima iz Azerbejdžana, na tehničkom, ekspertskom i visokom nivou, kako mogu da se uključe u izgradnju obilaznice oko Beograda.

"Ponosni smo na Azvirt i domaće foirme, s obizom na to da je već 70 odsto posla završeno na Koridoru 11 i ta deonica će biti gotova najkasnije u avgustu 2016. godine, a možda i ranije", rekla je Mihajlović.

Ona je, govoreći o obilaznici oko Beograda, istakla da postoje određene deonice koje nisu finansijski ugovorene i da će sa Azerbejdžancima biti razmatrane deonice od mosta na Savi do Bubanj Potoka.

Mihajlović je istakla da je Beograd jedini glavni grad u ovom delu Evrope koji nema završenu obilaznicu i da Srbija treba da proširi partnerstvo sa Azerbejdžanom.

Ona je podsetila da je premijer Aleksandar Vučić bio u poseti Azerbejdžanu i da je dogovoreno jačanje saradnje.

Ambasador Hasanov je istakao da su Srbija i Azerbejdžan strateški partneri i da ta zemlja želi da proširi poslove u Srbiji, s obzirom na to da imamo političku stabilnost što je, kako kaže, veoma važan faktor za investitore.

On je rekao da su vlasti Azerbejdžana donele odluku da Azvirt učestvuje i u gradnji obilaznice oko Beograda i u drugim projektima u Srbiji koji će biti dogovoreni sa Ministarstvom građevinarstva i resormom ministarkom Mihajlović.

Hasanov je kazao da predsedik Azerbejdžana veoma poštuje predsedika i premijera Srbije, Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića i dodao da dobro sarađuje sa ministarkom Mihajlović.

Hasanov kaže da četiri najveće firme iz te zemlje vode pregovore o učešću privatizaciji u Srbiji.

Zvaničan rok za završetak deonice Ljig - Preljina, koja je dugačka 40 kilometara, je 25. avgust 2016. godine, a radovi se finansiraju azerbejdzaškim kreditom od 308 miliona evra.

Glavni izvođač radova je firma "Azvirt".

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.