Merkator
Merkator

Merkator s kao deo Agrokor koncepta danas predstavlja najveći maloprodajni lanac na tržištu Srbije koji u svojoj mreži raspoređenoj u oko sto gradova širom Srbije, ima više od 300 Idea prodavnice, 36 Roda megamarketa, 8 Velpro centra, 1 ugostiteljski objekt, i dva Merkator centra.
Merkator je jedinstven na tržištu Srbije i kao kompanija koja u svojoj prodajnoj mreži ima sve vrste formata prodavnica, od hiper formata s asortimanom od 30.000 artikala, do malih prodavnica za svakodnevne potrebe.

Agrokor koncept na tržištu Srbije posluje u području trgovine još od 2005. godine kupovinom trgovačkih brendova Idea i Velpro, a od 2014. godine pripajanjem Merkator grupe, izrastao je u najveći regionalni maloprodajni lanac i sada je najveći lider trgovine na tržištu Srbije i zemljama u regiji. Kompanija Merkator s danas predstavlja treću najveću kompaniju po veličini ukupnih prihoda u Srbiji, trenutno zapošljava više od 9.000 ljudi, i uslužuje više od 300.000 zadovoljnih potrošača svakog dana. Merkator je jedinstvena na tržištu Srbije i kao kompanija koja u svojoj prodajnoj mreži ima sve vrste formata prodavnica od manjih formata do većih artikala.

Merkator je prisutan na tržištu Srbije kao maloprodajni lanac od decembra 2002. godine kada je otvoren prvi prodajni objekat na Novom Beogradu. U okviru kompanije u Srbiji posluju tri maloprodajna lanca: Merkator, Idea, i Roda Megamarketi, sa preko 300 maloprodajnih objekata u skoro sto gradova Srbije, u kojima dnevno kupuje više od 300.000 kupaca i naroda. Kompanija Merkator s predstavlja treću kompaniju po veličini ukupnih prihoda u Srbiji, i zapošljava više od deset hiljada ljudi, i svakim danom rast radnika je sve veći. Merkator s je drugi po veličini trgovinski lanac u Srbiji, sa 54 hipermarketa, supermarketa, i prodavnica. Osnovan je ugovorom između Rodić kompanije, koja je tada imala 25% tržišnog učešća u Srbiji, i Merkatora, slovenačkog trgovinskog lanca koji se prostire duž cele jugoistočne Evrope.

Kompanija je tada koristila dve odvojene mreže, za računare i telefone. Merkator je želeo da smanji operativne troškove tako što bi povezao kompjuterske i telefonske servise na jednu istu mrežu, koja je već tada bila uspostavljena u sedištu kompanije u Novom Sadu. Pored toga kompanija je htela da pojednostavi mrežu, i da još više umanji troškove tako što bi koristila rešenja samo jednog proizvođača, umesto tri različita Merkator je instalirao pouzdanu i bezbednu mrežu baziranu na Cisko opremi, u sva 54 ogranka širom Srbije.

Svaki ogranak ima Cisko ruter sa integrisanim bezbednim sistemom koji štiti mrežu od spoljnih uticaja i virusa. Zahvaljujući Cisko mreži, kompaniji sada nisu potrebni inženjeri sa nekoliko različitih veština u okviru It sektora. Merkator je do sada u Srbiji poslovao i preko trgovinskog lanca Roda, čiji je vlasnik postao pre nekoliko godina. Merkator i Roda zajedno imaju 199 prodavnica, sa 4.746 zaposlenih. Do sada su ostvarili prihod od 560 miliona evra, dok je dobit bila gotovo devet miliona evra.

Preuzimanjem Merkatora Agrokor će u Srbiji imati više od 300 prodavnica, i udeo na tržištu od 36 posto.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Dom zdravlja “Novi Sad” sutra obeležava Nacionalni dan borbe protiv raka dojki i Svetski dan oralnog zdravlja

NOVI SAD – Dom zdravlja “Novi Sad” sutra obeležava dva veoma značajna datuma, Nacionalni dan borbe protiv raka dojki i Svetski dan oralnog zdravlja. I ove godine Preventivni centar i Služba stomatološke zdravstvene zaštite obeležiće ovaj datum javnom manifestacijom u...

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 19.Mar.2024, 09:16

Detaljnije >>

Uskoro kružni tok kod "Merkatora" u Banjaluci, u planu još tri

BANJALUKA - Raspisan je tender za izbor izvođača radova za izgradnju kružne raskrsnice kod Tržnog centra "Merkator" u Banjaluci.

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Mar.2024, 13:03

Detaljnije >>

ZOO za Super Karticu: Škoti

ZOO za Super Karticu: Škoti

Ono što zvuči kao početak šale je zapravo rezime launch kampanje nove Super kartice u Srbiji. Kako bi na nezaboravan način iskomunicirali novitete najvećeg retail loyalty programa na tržištu, kompanije Mercator-S i Super Kartica udružile su snage sa agencijom ZOO, koja je potpisala kreativni koncept kampanje. Tako se rodila ideja o simpatičnoj škotskoj porodici koja u neočekivanom, komičnom videu utelovljuje vrednosti svog naroda – štedljivost i sklonost štednji...

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 13.Mar.2024

Detaljnije >>

OSMOMARTOVSKI BAZARI NA PIJACAMA „STARI MERKATOR“ I „ZEMUN“

OSMOMARTOVSKI BAZARI NA PIJACAMA „STARI MERKATOR“ I „ZEMUN“

JKP „Beogradske pijace“ u petak, 8. marta, na dan Međunarodnog dana žena, i ove godine organizuje osmomartovske bazare. . Na pijacama „Stari Merkator“ i „Zemun“, od 08 do 16 časova, dizajneri, zanatlije i male porodične radionice izložiće bogat asortiman ručno rađenih proizvoda koji mogu biti idealan osmomartovski poklon. Ručno rađeni nakit od najraznovrsnijih materijala, dekorativne šolje, torbe, ešarpe, slike, ukrasne figure, prirodna kozmetika, ali i...

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 14:14

Detaljnije >>

Osmomartovski bazari na pijacama „Stari Merkator“ i „Zemun“ (8. mart 2024)

Osmomartovski bazari biće održani u petak, 8. marta 2024, na Međunarodni dan žena, u organizaciji JKP „Beogradske pijace“, saopšteno je iz ovog preduzeća. Na pijacama „Stari Merkator“ i „Zemun“, od 8.00 do 16.00, dizajneri, zanatlije i male porodične...

Izvor: DANuBeogradu.rs, 29.Feb.2024, 18:16

Detaljnije >>

Plodovi mraka

Zaista "ima jedna pećina stroga, u kojoj živi baba roga". Baba roga je Srpska napredna stranka, a pećina je stari Merkator, gde im se nalazi sedište.

Izvor: Danas, 27.Feb.2024, 20:00

Detaljnije >>

Povodom Svetskog dana borbe protiv raka u ponedeljak i utorak preventivni pregledi na više lokacija u gradu

NOVI SAD – Povodom obeležavanja 04. februara 2024. godine Svetskog dana borbe protiv raka, službe Doma zdravlja „Novi Sad“ će na nekoliko punktova u gradu obeležiti ovaj značajan datum. Preventivni centar Doma zdravlja „Novi Sad“ obeležiće ovaj datum sa...

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 03.Feb.2024, 17:59

Detaljnije >>