Meksiko će kazniti „Folksvagen“ sa 7 milijardi dolara?

Izvor: Vostok.rs, 07.Okt.2015, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksiko će kazniti „Folksvagen“ sa 7 milijardi dolara?

07.10.2015. -

Savezni tužilac za zaštitu prava potrošača Lorena Martinez izjavila je da bi meksičke vlasti mogle „Folksvagenu“ nametnuti kaznu od skoro 7 milijardi dolara, zbog toga što je 32.000 svojih „dizelaša“ opremio softverom koji vozilima omogućava da lažiraju rezultate testova emisije štetnih gasova.

„To će biti direktna kazna koja bi usledila nakon opravdane sumnje da vozila nisu ispunila propisane standarde i da su potrošači obmanuti u pogledu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << karakteristika i svojstava koja ta vozila ne poseduju“, navela je Martinezova u saopštenju.

Krajem septembra, „Folksvagen“ je priznao da je prodao 11 miliona automobila sa dizel-motorima širom sveta, koji su emitovali 20 puta više štetnih gasova nego što su pokazali zvanični testovi emisije štetnih gasova.

Prema dosadašnjim procenama, ovaj proizvođač automobila bi se zbog toga mogao suočiti sa kaznom od čak 18 milijardi dolara.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.