Medvedev: Bez specijalnih mjera na tržištu valuta

Izvor: Capital.ba, 22.Dec.2014, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: Bez specijalnih mjera na tržištu valuta

GORKI, Ruska Vlada i Centralna banka ne planiraju nikakve specijalne mjere na tržištu valuta ako se situacija ne pogorša, izjavio je danas ruski premijer Dmitrij Medvedev. „Ne planiramo nikakve administrativne mjere. U svakom slučaju, ne planiramo takve mjere u sadašnjoj finansijskoj i ekonomskoj situaciji, uprkos složenosti situacije“, rekao je Medvedev. Ruska Vlada i Centralna banka su spremne da preduzmu organizacione i regulatorne mjere u bankarskom sektoru, ako se pokaže da je to >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << neophodno u cilju stabilizacije domaćeg finansijskog tržišta. „Ako bude potrebno, donijećemo neke organizacione i regulatorne odluke u vezi sa regulacijom bankarskog sistema unutar kompetencija Vlade i odluka Centralne banke“, rekao je Medvedev. On je dodao da izvozne kompanije nisu prekršile zakone o tržištu valuta, ali ponašanje velikih učesnika i preduzimača, uopšte, mora da bude odgovorno u ovom teškom periodu. Oni moraju da shvate da ekonomska situacija zavisi od njihovih poteza“, rekao je on, prenosi TASS. On je izrazio nadu da su državne i privatne kompanije svjesne svoje odgovornosti i da će slijediti odluke koje se zajednički donesu. „Neophodno je pratiti i reagovati na spekulacije. Centralna banka se bavi time, a Vlada će tu da pomogne“, istakao je Medvedev.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Medvedev: Plan o potrošnji štiti od recesije

Izvor: Capital.ba, 23.Dec.2014, 15:20

MOSKVA, Ruska privreda je u opasnosti da uđe u period duboke recesije ako Vlada odbaci svoje planove o potrošnji, rekao je danas ruski premijer Dmitrij Medvedev. Govoreći na sastanku svoje stranke, Medvedev je rekao da Vlada neće odustati od svojih strateških ciljeva i socijalne potrošnje. „U...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.