Mediji: Upućene pretnje i LGBT aktivisti Goranu Miletiću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2016, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Upućene pretnje i LGBT aktivisti Goranu Miletiću

Borcu za prava LGBT zajednice u Srbiji Goranu Miletiću upućene su pretnje preko društvenih mreža i on ih je prijavio policiji, javio je večeras novosadski portal 021.

Pretnje su uglavnom upućene preko društvenih mreža, sa privatnih profila i veoma ih je lako identifikovati, rekao je Miletić za 021 i dodao da se broj pretnji tradicionalno povećava pred Paradu ponosa.

"Sve pretnje sam prijavio policiji i tužilaštvu, ali procesi su jako spori. I kada dođe do >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osude, u pitanju su i više nego simbolične kazne. Nisam optimista kada je reč kažnjavanje nasilnika, jer su u jako malo slučajeva osuđivani. Ne postoje presude sa oštrijim konsekvencama i to deluje stimulativno na sve koji žele da prete", kazao je Miletić.

On je izrazio nadu da pretnje nisu plod koordinisane akcije, ali i da ne može da kaže da se iza tih pretnji neće desiti i akcija koja bi rezultirala nasiljem.

"Ipak, nasilje koje se dogodilo na Prajdu 2010. godine je definitivno bilo organizovano i to ne uliva nadu", rekao je Miletić.

Ovogodišnja Nedelja ponosa biće održana od 12. do 17. septembra u Beogradu, pod sloganom "Ljubav menja svet".

Centralni događaj manifestacije, Prajd šetnja, biće organizovana u nedelju 18. septembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.