Mediji: Rio Tinto traži zlato na Crnom vrhu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2016, 03:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Rio Tinto traži zlato na Crnom vrhu

Jedna od najmoćnijih svetskih rudarskih kompanija britansko-austrijska korporacija Rio Tinto uključiće se u portagu za zlatom na planini Crni Vrh, prenele su Večernje novosti u izdanju za subotu.

Prema naovodima Novosti, istražuju se nalazišta zlata, kao i bakra, a reč je o potezu izmedju Žagubice i Bora.

Kanadska kompanija Reservoar minerals, koja u kooperaciji s američkim Friportom radi na istraživanju okoline Bora, ima licence i za geološka istraživanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na Crnom vrhu, ali i u okolini zaječerskog sela Nikoličevo, koa i na lokalitetu Kraljevica.

"Posle prvih pozitivnih rezultata Kanadjani su zaključili ugovor sa formirnju zajedničke firme sa Rio Tintom koji će u 'overu' potencijalnih rezervi bakra i zlata na tom području investirati čak 75 miliona dolara", prenele su Novosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rio Tinto traži zlato na Crnom vrhu

Izvor: Radio 021, 06.Feb.2016

Jedna od najmoćnijih svetskih rudarskih kompanija britansko-austrijska korporacija Rio Tinto uključiće se u potragu za zlatom na planini Crni vrh...Istražuju se nalazišta zlata, kao i bakra, između Žagubice i Bora...Kanadska kompanija Reservoar minerals, koja u kooperaciji s američkim Friportom...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.