Mediji: Biznismen Milan Beko preuzima upravljanje Železnicom Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2014, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Biznismen Milan Beko preuzima upravljanje Železnicom Srbije

Biznismen Milan Beko izjavio je da je prihvatio ponudu premijera Srbije Aleksandra Vučića da preuzme upravljanje Železnicama Srbije.

Dnevni list "Blic" u izdanju od četvrtka navodi da će Beko biti sledeće nedelje postavljen za vršioca dužnosti generalnog direktora tog javnog preduzeća.

"Ne znam da li ću biti izabran, ali nisam mogao da odbijem ponudu premijera Vučića. Kao neko ko je toliko ukazivao na probleme u kojima se nalazi srpsko društvo i ekonomija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bio bih krajnje nepošten prema sebi kada bih ovakvu ponudu odbio", rekao je Beko za "Blic".

Na pitanje kako je odlučio da napusti privatni biznis i preuzme firmu koja je gubitaš, Beko je rekao da ga je na to nateralo loše stanje u srpskoj ekonomiji.

"Ljudi iz biznisa najbolje znaju da je stanje tako loše da možemo reći da je Srbija izgubila svoj ekonomski suverenitet. Stranke na vlasti su u prethodnih deset godina potpuno privatizovale novčane tokove svih najvećih državnih firmi, a zadruge su sve gubitke tih firmi potpuno socijalizovale", rekao je Beko.

Izvor "Blica" je naveo da će Beku jedan od prvih zadataka biti da drastično smanji državne subvencije koje danas iznose 170 miliona evra godišnje, a drugi da iskoristi oko milijardu evra odobrenih, ali nepovučenih kredita za koje Železnice već plaćaju penale.

Isti izvor je naveo da je Beko za prihvatanje mesta u Železnicama insistirao samo na tome da se zna kome podnosi izveštaje o poslovanju te firme i da jedino merilo uspeha bude poslovanje firme.
Pogledaj vesti o: Milan Beko

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milan Beko preuzima Železnice Srbije

Izvor: Kurir, 31.Jul.2014

Kao neko ko je toliko ukazivao na probleme u kojima se nalazi srpsko društvo i ekonomija, bio bih krajnje nepošten prema sebi kada bih ovakvu ponudu odbio, rekao je Beko..BEOGRAD - Biznismen Milan Beko izjavio je da je prihvatio ponudu premijera Srbije Aleksandra Vučića da preuzme upravljanje Železnicama...

Nastavak na Kurir...

Milan Beko će biti direktor Železnica Srbije

Izvor: NaDlanu.com, 31.Jul.2014

Biznismen Milan Beko potvrdio je pisanje medija da je prihvatio ponudu premijera da preuzme upravljanje Železnicama Srbije...Očekuje se da će Vlada sledeće nedelje postaviti Milana Beka za v.d. generalnog direktora "Železnica"..."Ne znam da li ću biti izabran, ali nisam mogao da odbijem ponudu...

Nastavak na NaDlanu.com...

Blic: Beko preuzima Železnice Srbije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Jul.2014

Biznismen Milan Beko izjavio je da je prihvatio ponudu premijera Aleksandra Vučića da preuzme upravljanje javnim preduzećem Železnice Srbije. Blic navodi da će Beko sledeće nedelje biti postavljen za vršioca dužnosti generalnog direktora tog javnog preduzeća. "Ne znam da li ću biti izabran,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Beko prihvatio Železnice, hoće li sada platiti poreze?

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jul.2014

Biznismen Milan Beko prihvatio je ponudu premijera Srbije Aleksandra Vučića da preuzme upravljanje Železnicama Srbije. Dnevni list "Blic" piše da će Beko sledeće nedelje biti postavljen za vršioca dužnosti generalnog direktora. Opozicija u srpskom parlamentu različito gleda na potez premijera...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.