Masterkarda više nema u Rusiji

Izvor: B92, 27.Mar.2015, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masterkarda više nema u Rusiji

Međunarodni platni sistem Masterkard prevešće 1. aprila procese obrade transakcija unutar Rusije na Nacionalni sistem platnih kartica (NSPK).

"Masterkard i NSPK rade zajedno na prevođenju obrade transakcija unutar Rusije na infrastrukturu NSPK od 1. aprila. Na taj način Masterkard, ne samo da će u potpunosti ispuniti zahteve ruskog zakonodavstva, nego će nastaviti da uvodi inovacije u oblast elektronskog plaćanja u Rusiji", navodi se u saopštenju.

Drugi veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << međunardni sistem plaćanja, Viza, ranije je objavio da će se sve transakcije viza karticama unutar Rusije obrađivati i posle 1. aprila 2015. godine, preneo je Tas.

Viza je saopštila da u potpunosti deli napore ruske vlade da obezbedi nesmetan rad ruske platne infrastrukture u procesu predstojećeg prelaska procesa obrade transakcija unutar Rusije na nacionalni platni sistem.

"Aktivno radimo sa NSPK i Centralnom bankom Rusije na realizaciji kompletnog prevođenja unutrašnjih transakcija u zemlji Viza karticama s minimalnim posledicama, da ruske banke, trgovinska i uslužna preduzeća i vlasnici kartica ne primete promene u radu Vize“ navedeno je u saopštenju Vize.

“I dalje ostajemo posvećeni realizaciji kompletnog prenosa obrade unutar ruskih transakcija u NSPK", rečeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.