Marihuana za lečenje unosan biznis

Izvor: B92, 26.Avg.2014, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marihuana za lečenje unosan biznis

Vrednost akcija kanadske firme Organigram, koja se bavi proizvodnjom marihuane u medicinske svrhe, posle prvog dana izlaska na berzu dvostruko je porasla.

Akcije firme Organigram su prvog dana plasmana na berzi u Toronu poskupile sa 0,85 kanadskih dolara na 1,94 kanadskih dolara, preneli su kanadski mediji.

Organigram je juče dostavio prvu isporuku marihuane u medicinske svrhe jednom klijentu iz Nove Škotske.

Prva berba maruhane koju je ova firma uzgajala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obavljena je prošlog meseca.

Ovo kanadsko preduzeće, za sada, može da proizvede 700 kilograma marihuane godišnje, ali se očekuje da će proizvodni kapaciteti do kraja godine biti povećani na 5.000 kilograma.

Organigram je treće od ukupno 13 kanadskih preduzeća koja se bave proizvodnjom marihuane za lečenje pojedinih bolesti kome je kanadsko minisrstvo zdravlja odobrilo dozvolu za rad.

Tvid Marihuana je prvo dobilo dozvolu za rad u aprilu, a potom Brodrokran i Organigram.

Procenjuje se da kanadska industrija za proizvodnju marihuane u medicinske svrhe u narednih deset godina zaraditi 1,3 milijarde dolara.

Vrednost akcije Organigrama bi mogle dostići vrednost 100 miliona dolara, ocenjuju analitičari.

Organigram je za sada smešten u fabrici površine 20.000 metara kvadratnih u Montkonu, a očekuje se da će za tri godine taj prostor biti trostruko veći.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marihuana u medicinske svrhe unosan biznis

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2014, 03:45

Vrednost akcija kanadske firme Organigram, koja se bavi proizvodnjom marihuane u medicinske svrhe, posle prvog dana izlaska na berzu dvostruko je porasla...Akcije firme Organigram su prvog dana plasmana na berzi u Toronu poskupele sa 0,85 kanadskih dolara na 1,94 kanadskih dolara, preneli su kanadski...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.