Mapa nama poznatog svemira (VIDEO)

Izvor: S media, 15.Jan.2012, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mapa nama poznatog svemira (VIDEO)

Naučnici koji rade na projektu "Sloan Digital Sky Survey", uključujući astronome Pen Stejta, napravili su najveću i najdetaljniju mapu poznatog svemira do sada.

Mesec na kome je moguć život

iPad preživeo pad iz svemira (VIDEO)

Ta mapa prikazuje četvrtinu poznatog svemira, a u njoj ima toliko detalja, da bi za njihov prikaz bilo potrebno pola miliona HD televizora. Mapa ima više od triliona piksela, koje je skeniranjem neba merio poseban teleskop >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u Novom Meksiku, prenosi physorg.com.

Spomenuti naučnici ovu su mapu predstavili na godišnjem okupljanju Američkog astronomskog društva u Ostinu, u američkoj saveznoj državi Teksas.

Ona predstavlja istoriju svemira u poslednjih šest milijardi godina.

(Dnevnik.hr)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.