Mandilović: Neophodno donošenje novog zakona o radu

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Maj.2015, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mandilović: Neophodno donošenje novog zakona o radu

SARAJEVO - Federalni ministar rada i socijalne politike Milan Mandilović ukazao je na neophodnost donošenja novog zakona o radu, koji će biti modernizovan i usaglašen sa svim socijalnim partnerima u Ekonomsko-socijalnom savjetu FBiH.

Mandilović je u razgovoru sa delegacijom MMF-a, koju je predvodio Ron van Roden, rekao da će Vlada veoma ozbiljno pristupiti izradi ovog zakona, te nastojati unaprijediti dijalog između poslodavaca i sindikata s ciljem donošenja zakona o radu koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << nema alternativu.

"Moramo biti svjesni teške ekonomske situacije u zemlji, te u duhu novih socio-ekonomskih reformi uraditi maksimalne napore u primjeni evropskih regulativa na naše zakonodavstvo, koje će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta, ekonomski progres zemlje i dolazak novih investicija", naveo je Mandilović.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike saopštilo je da je primilo određene stavove sindikata u vezi sa tekstom zakona o radu, te da isto očekuje i od poslodavaca da bi bila intenzivirana saradnja u procesu donošenja ovog akta.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.