Malinari se udružiju, osnivaju AMS

Izvor: B92, 28.Mar.2015, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malinari se udružiju, osnivaju AMS

Sekretar udruženja malinara "Vilamet" iz Ivanjice Stojan Ocokoljić najavio je za početak aprila osnivanje Asocijacije malinara Srbije.

Asocijacija bi okupila više od 20 udruženja kako bi zajedničkim snagama ostvarili veću dobit.

"Vilamet će biti domaćin skupa na kojem će se formirati jedinstvena Asocijacija malinara Srbije početkom aprila u Ivanjici.

"Pozvali smo 27 udruženja da nam se pridruže i na naše zadovoljstvo skoro svi su prihvatili poziv. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Svrha formiranja Asocijacije je postizanje jedinstvenog stava o načinu borbe za veću cenu "crvenog zlata", kao i rešavanje brojnih problema sa kojima se malinari susreću", izjavio je danas Tanjugu Ocokoljić.

Prema njegovim rečima, asocijacija bi trebalo da pokaže jedinstvo u pregovorima sa Vladom Srbije, Ministarstvom poljoprivrede i PKS.

Ocokoljić je rekao da će novoosnovana Asocijacija stupiti u pregovore sa hladnjačarima kako bi se postiglo prihvatljivo rešenje za sve strane kada je u pitanju cena maline.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.