Mali: U planu su letovi za Ameriku

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Mar.2015, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: U planu su letovi za Ameriku

Predsednik Nadzornog odbora "Er Srbije" i gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je u planu da avioni te aviokompanije lete za Ameriku i da će početkom naredne godine biti organizovan prvi interkontinentalni let.

Mali je na Kopaoniku, gde danas počinje biznis forum, u izjavi za Jutarnji program TV Pink, najavio letove "Er Srbije" za Njujork, Toronto i Čikago.

Predsednik Nadzornog odbora "Er Srbije" je najavio da će to biti kruna rada u poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << godinu i po dana i označiti povratak nacionalne aviokompanije na mesto koje je 70-ih i 80-ih godina prošlog veka imao tadašnji JAT, koji je leteo za Ameriku.

Mali je podsetio da je prošla godina bila najuspešnija za tu aviokompaniju, jer je povećan i prihod i broj putnika.

Otvoreno je 16 novih destinacija, tako da sada avioni "Er Srbije" lete u 30 zemalja i "pokrivaju" više od 40 destinacija, istakao je Mali.

Pri tom se vodilo računa i o troškovima, a obnovljena je i flota, pa ima 10 novih aviona, dok je kvalitet usluga znatno povećan, naveo je Mali.

Broj putnika je uvećan za 67 odsto, a prošle godine je "Er Srbija" prevezla 2,3 miliona putnika, precizirao je Mali.

Mali je dodao da ta aviokompanija u ovom trenutku "pokriva" najveći broj glavnih gradova u Evropi i sve glavne gradove u regionu.

On je ukazao da je i rekordan broj putnika prošle godine ostvario i Aerodrom Beograd kroz koji je prevezao ili je kroz njega prošlo 4,6 miliona putnika.

"Želimo da promovišemo Srbiju kao destinaciju za investiciju", rekao je Mali.

Mali je ukazao da je "Er Srbija" primer javnog preduzeća, u kome je Vlada Srbija većinski vlasnik, kako je sa dobrim partnerom moguće napraviti i čuda i ostvariti profitabilnost.

On je podsetio da je u toj aviokompaniji u protekloj godini zaposleno 400 novih mladih ljudi, a da je pre desetak dana organizovan novi konkurs za stotinak stjuarda i stjuardesa.

Gradonačelnik Beograda je ocenio da je za glavni grad, koji ostvaruje 40 odsto bruto društvenog proizvoda Srbije, važno da bude prisutan na biznis forumu na Kopaoniku.

Mali je dodao da želi da saopšti šta je u Beogradu urađeno u proteklih godinu dana i na koji način se radi na poboljšanju investicionog ambijenta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.