Mali: Biće otpuštanja u Er Srbiji

Izvor: Mondo, 28.Jul.2017, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Biće otpuštanja u Er Srbiji

Siniša Mali, predsednik Nadzornog odbora Er Srbije, potvrdio je informacije da će biti otpuštanja u toj kompaniji.

Foto: MONDO/Dragana Todorović ilustracija

On nije precizirao o kom broju se radi, niti potvrdio medijske navode da je reč o 30 zaposlenih.

Mali je istakao da Er Srbija dobro posluje, a da se gubici, koje je saopštila kompanija Etihad odnose uglavnom na poslovanje Alitalije i Er Berlina, koji su kao i Er Srbija, u sastavu Etihada. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Otpuštanje jednog broja zaposlenih, objasnio je, u skladu je sa planom racionalizacije troškova poslovanja i povećanja profita.

"Uvek imate poslovni plan koji prodrazuvema dodatno povećanje profitabilnosti i ponašate se kao svaka tržišna kompanija. Ne znam da li je reč o 30 ljudi, ali neka ste u pravu, verovatno će se smanjiti za 30 ljudi. To je sve deo normalnog procesa da smanjite troškove, a povećate prihode", rekao je Mali.

Bravo za "Er Srbiju"!"Er Srbija" ima važno saopštenje

On je podvukao da je Er Srbija stabilna kompanija i "po svim parametrima mnogo bolja nego prošle godine".

Kako je rekao, Er Srbija nema pomoć vlade od februara predprošle godine i posluje na tržištu.

"Avioindustrija je veoma konkurentna delatnost, imate mogućnost svakog dana da neka kompanija dođe na beogradski aerodrom, otvori novu liniju. Stalno morate da budete u pokretu, u ofanzivi, da anticipirate šta će oni uraditi, da smanjujete i kontrolište svoje troškove, uvodite neke nove rute...", rekao je Mali.

Na pitanje o eventualnom ukidanju direktne linije do Njujorka, Mali je rekao da se u ovom trenutku o tome ne razmišlja, i da se ta linija pokazala kao veoma dobra, ne samo direktno za Er Srbiju, već i indirektno za celu zemlju.

Dodao je da nema informaciju da će tri letelice iz flote Er Srbije biti iznajmljene.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.