Makedoncima upala kašika u srpsko brašno

Izvor: B92, 13.Feb.2016, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedoncima upala kašika u srpsko brašno

Hleb u Skoplju je pojeftinio, a razlog za to je jeftino srpsko brašno i oštra konkurencija među pekarama.

Prema odluci Mlinsko-pekarske grupacije Privredne komore Makedonije, hleb je pojeftinio od dva do pet denara, zavisno od težine i proizvođača.

Najveći proizvođač hleba u Skoplju "Žito luks" je od danas snizio cene svog osnovnog tradicionalnog hleba, dok su neke manje pekare hleb po nižim cenama počele da prodaju juče.

Predsednik te grupacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Goran Milišić je rekao da se odluka o pojeftinjenju odnosi samo na Skoplje, jer se u ostalim gradovima već prodaje po nižim, damping, cenama i neće biti daljeg smanjenja.

Iz Mlinsko-pekarske grupacije Makedonije ističu da su zbog niske cene srpskog brašna pred kolaps dovedeni i mlinari i pekari.

Ta grupacija je zatražila državne subvencije od 2,5 denara za mlinare i dva denara za poljoprivrednike da bi se pokrila razlika između proizvođačke i prodajne cene pšenice. Iz Ministarstva poljoprivede su odgovorili da će razmotriti taj zahtev.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.