Mađarska gradi novu ogradu na granici sa Srbijom

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Okt.2016, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska gradi novu ogradu na granici sa Srbijom

BEOGRAD - Mađarska gradi novu ogradu na južnoj granici sa Srbijom kako bi sprečila izbeglice i migrante da nekontrolisano ulaze na njihovu teritoriju, javljaju mađarski mediji.

Dve vrste barijera testiraju se u kratkom potezu od granice, pre početka izgradnje, prenela je madjarska državna televizija.

Premijer Mađarske Viktor Orban rekao je u avgustu da su čvršća ograda i sistem za elektroniski nadzor potrebni u slučaju da novi talas izbeglica krene ka Zapadnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Evropi.

Madjarska je prošle godine podigla ogradu s bodljikavom žicom duž 175 kilometara granice sa Srbijom i na manjem delu granice sa Hrvatskom.

Zatvaranje takozvane balkanske rute za migrante i podizanje ograde na madjarskim granicama smanjilo je broj migranata koji iz Madjarske ulaze u Austriju, navodi agencija AP.

Austrijska policija je saopštila da je ove godine manje od 6.000 migranata ušlo u Austriju iz Madjarske, što je veliko smanjenje u odnosu na skoro 300.000 prošle godine.

Više od 400.000 ljudi prošlo je kroz Madjarsku na svom putu ka Nemačkoj i drugim bogatim zemljama Zapadne Evrope pre zatvaranja granice za migrante.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.