Izvor: Blic, 27.Okt.2016, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF zadovoljan rezultatima Ministarstva za rad Srbije

Šef delegacije MMF Džejms Ruf izrazio je danas zadovoljstvo rezultatima koje je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije postiglo u okviru šeste revizije aranžmana iz predostrožnosti Srbije s MMF-om, odobrenog februara 2015. godine.

Ruf je to izneo na sastanku s ministrom Aleksandrom Vulinom koji je rekao da su sve planirane i donete mere usmerene ka najugroženijim kategorijama kojima je pomoć najpotrebnija, saopštilo je Ministarstvo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Na sastanku je bilo reči i o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja, zatim o Zakonu o vaučerima koji ima za cilj zaštitu sezonskih radnika u poljoprivredi i njihovo uključivanje u obavezno socijalno osiguranje, o planovima za donošenje novog Zakona o socijalnoj zaštiti, kao i o porodičnim i materijalnim davanjima.

Vulin je delegaciju MMF obavestio o merama preduzetim zbog migrantske krize i ukazao da je za Srbiju izuzetno važno da u rešavanju te krize bude tretirana kao ravnopravna članica Evropske unije (EU) i dobije svu potrebnu pomoć.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.