MMF smanjio procenu privrednog rasta Azije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2011, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF smanjio procenu privrednog rasta Azije

HONGKONG -

Međunarodni monetarni fond (MMF) danas je smanjio procene ekonomskog rasta u Aziji u ovoj i idućoj godini zbog finansijskih potresa u Evropi i verovatnog usporavanja privrednog rasta SAD.

Evropa i SAD su najvažnija tržišta za azijski izvoz, podseća MMF u polugodišnjem izveštaju.

Azijski ekonomski rast u tekućoj godini MMF prognozira na 6,3 odsto, a rast u 2012. na 6,7 odsto.

Proletos je privredni rasta Azije kako za ovu, tako i za narednu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godinu Fond prognozirao na gotovo sedam odsto.

"Iako je domaća tražnja (u Aziji) i dalje snažna, ne može se računati da će Azija biti imuna na rizike u drugim delovima sveta", istakao je direktor MMF-a za azijsko-pacifički region Anop Sing.

Analitičari Fonda navode da je inflacija u brojnim azijskim zemljama i dalje visoka, ali očekuju da se cene koje plaćaju potrošači postepeno spuste sa nivoa koji su dostigle ove godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.