Loznica: Računi za grejanje duplo veći

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jan.2015, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loznica: Računi za grejanje duplo veći

Građane Loznice neprijatno su iznenadili decembarski računi "Infostana“, na kojima je stavka za grejanje duplo veća nego prethodnog meseca.

U Toplani objašnjavaju da je razlog visokih računa prelazak na obračun po potrošnji, i obećavaju da će problem rešiti ugradnjom merača u zgrade gde su stanarima stigli visoki računi.

Sa računima u rukama koji su duplo veći odnosu na isti period prošle godine, Lozničani iz centra grada ovih dana idu od vrata do vrata, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << tražeći pomoć.

“U decembru 2013. godine za stan od 55 kvadrata dobio sam račun od oko 11.000, a za isti period 2014. godine 17 hiljada i nešto”, kaže Petar Ivanović.

Neprijatno iznenađenje sačekalo je Milicu Marjanović kada je za grejanje stana od 46 kvadrata dobila račun od neverovatnih 12 hiljada dinara.

“U novembru je račun bio oko sedam hiljada a ovog meseca oko 12 hiljada. Nama je to neobjašnjivo”, kaže Milica Marjanović.

Revoltirani potrošači sada bi trebalo da plate cenu grejanja kvadrata više od 300 dinara.

“Sada je kvadrat 335 dinara, što je nemoguće”, kaže Danka Ilić.

U Lozničkoj toplani objašnjavaju da su od početka godine, u skladu sa zakonom počeli sa obračunom grejanja po potrošnji, a ne po kvadratu, te da je u nekim delovima grada, gde su na istom mernom mestu stambeni i poslovni prostor, računi uvećani.

“Vi negde imate zgrade i poslovni prostor koji je ispod zgrada a račun se deli na sve koji su na tom mernom mestu”, kaže Miodrag Dišić, zamenik direktora JKP“Toplana” Loznica

Loznička toplana greje tri hiljade potrošača, a ima 20 podstanica za po nekoliko objekata. U ovom preduzeću obećavaju da će problem rešiti ugradnjom mernih uređaja u sporne zgrade, iako to nije njihova obaveza.

“Mi ćemo u te zgrade ugraditi merače iako po zakonu nemamo obavezu, ali to je u zajedničkom interesu”, kaže Dišić.

Takođe, deo računa za decembar biće obračunat kao pre ugradnje merača, pa će građani platiti manje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Računi za grejanje u Loznici duplo veći

Izvor: Radio 021, 25.Jan.2015

Građane Loznice neprijatno su iznenadili decembarski računi "Infostana“, na kojima je stavka za grejanje duplo veća nego prethodnog meseca...U Toplani objašnjavaju da je razlog visokih računa prelazak na obračun po potrošnji, i obećavaju da će problem rešiti ugradnjom merača u zgrade gde...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.