Loši propisi koštali gradjevinare 3,36 milijardi evra

Izvor: Beta, 26.Nov.2014, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loši propisi koštali gradjevinare 3,36 milijardi evra

BEOGRAD, 26. novembra 2014. (Beta) - Gradjevinske kompanije i proizvodjači gradjevinskog materijala u Srbiji pretrpeli su štetu od 3,36 milijardi evra zbog odlaganja reformi u oblasti planiranja i izgradnje, saopštila je u sredu Mreža za poslovnu podršku.

Prema istraživanju o rezultatima odlaganja reformi u oblasti planiranja i izgradnje, toliku štetu gradjevinari su pretrpeli zbog nerealizovanih poslova u periodu od 2012. do 2014. godine.

Odlaganje donošenja novog Zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << o planiranju i izgradnji i uprošćavanja procedura u gradjevinarstvu u 2012, 2013. i deset meseci 2014. godine onemogućilo je otvaranje 65.000 stalnih ili privremenih radnih mesta u gradjevinarstvu, navodi se.

Podaci za istraživanje prikupljeni su praćenjem podataka Republičkog zavoda za statistiku, Agencije za privredne registre, Katastra nepokretnosti i anketom medju 726 menadžera gradjevinskih firmi koje posluju u Srbiji.

Anketa je pokazala da je štetu pretrpelo 94,2 odsto kompanija i da je zbog nerealizovanih poslova šteta iznosila u proseku 176.000 evra po kompaniji, a zbog delimično realizovanih 291.000 evra.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Loši propisi koštali građevinare 3,36 milijardi evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2014

Građevinske kompanije i proizvođači građevinskog materijala u Srbiji pretrpeli su štetu od 3,36 milijardi evra zbog odlaganja reformi u oblasti planiranja i izgradnje, saopštila je danas Mreža za poslovnu podršku...Prema istraživanju o rezultatima odlaganja reformi u oblasti planiranja i izgradnje,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.