Loša vest za ljubitelje igrica: Od marta Srbija uvodi porez na Steam

Izvor: BKTV News, 22.Feb.2017, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loša vest za ljubitelje igrica: Od marta Srbija uvodi porez na Steam

Potpuno neočekivana vest stiže danas iz Steama za ljubitelje video igara u Srbiji.

Naime, Steam je poslao mejl svojim partnerima gde je naveo da će u narednom periodu u 10 zemalja širom sveta kupovina video igara preko Steama poskupeti za 5 do čak 20 procenata na osnovu poreza na dodatnu vrednost za prodaju igara koje će te zemlje uvesti.

Taj porez biće uveden i u našoj zemlji i biće najviši ubedljivo, uz Island – pomenutih 20 procenata. Prema informacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << iz Steam mejla, počeće da se primenjuje od aprila.

Evo kako izgleda lista zemalja gde će ovaj porez početi da se primenjuje i od kada će se to desiti:

Od marta 2017. godine:

Švajcarska 8% Južna Koreja 10% Japan 8% Novi Zeland 15% Island 24% Južna Afrika 14% Indija 15%

Od aprila 2017. godine:

Srbija 20%

Od maja 2017. godine:

Tajvan 5%

Od jula 2017. godine:

Australija 10%

FOTO: Printscreen steam

Važno je napomenuti da se ovde radi o porezu koje uvodi država kao namet, tako da nam sada ostaje samo da kontaktiramo nekog u državi i upitamo o čemu se ovde radi, jer staviti porez od 20% na kupovinu Steam igara je apsolutno suludo i prosto obesmišljava svaki vid legalne kupovine igara preko Steama.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.