Li Keqiang Vučiću: Ugovor o pruzi Beograd-Budimpešta u Rigi

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Okt.2016, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Li Keqiang Vučiću: Ugovor o pruzi Beograd-Budimpešta u Rigi

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa kineskim ambasadorom u Beogradu Li Manchangom, koji mu je uručio pismo premijera Kine Li Keqianga, u kojem se navodi da će prilikom predstojećeg Samita Kina-CIEZ u Rigi biti potpisan komercijalni ugovor za izgradnju brze pruge Beograd-Budimpešta.

U pismu se navodi i da je kineski premijer duboko dirnut entuzijazmom i odlučnošću premijera Srbije za produbljivanje odnosa Srbije i Kine, saopštila je vladina >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << kancelarija za saradnju sa medijima.

Kineski premijer Li Keqiang piše da će nadležnim organima kineske strane dati nalog da ubrzaju sve procedure u vezi sa aktuelnim infrastrukturnim projektima, kao i da će prilikom predstojećeg Samita Kina-CIEZ u Rigi biti potpisan komercijalni ugovor za izgradnju brze pruge Beograd-Budimpešta.

Osim toga, u pismu kineskog premijera se navodi da će Vlada Narodne Republike Kine i dalje ohrabrivati kineska preduzeća da investiraju i posluju u našoj zemlji, posebno u potencijalne projekte o kojima je bilo reči tokom posete kineskog predsednika Srbiji Si Đipinga, kao što su izgradnja ostalih deonica auto-puta na Koridoru 11, aerodrom Beograd, RTB Bor i HIP Petrohemija.

Premijer Li Keqiang na kraju pisma izražava zadovoljstvo zbog skorog susreta sa premijerom Srbije tokom Samita u Rigi, navodi se u saopštenju.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.