Letovanje na 12 rata uz kamatu od 4,5 odsto

Izvor: Blic, 12.Maj.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letovanje na 12 rata uz kamatu od 4,5 odsto

Građani Srbije koji se odluče da odmor provedu u nekom od brojnih turističkih odredišta po Srbiji ove godine imaju mogućnost da dobiju povoljan kredit. Sa nadležnima iz Ministarstva ekonomije danas će se zato sastati predstavnici raznih turističkih agencija, hotelijeri i bankari kako bi detaljno razradili način na koji će se ove pozajmice davati građanima.



Prema odluci Vlade, ovi krediti biće odobravani preko poslovnih banaka s kamatnom stopom od 4,5 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godišnje i rokom otplate od šest do 12 meseci, a građani koji ih uzmu moći će da putuju sa turističkom agencijom ili samostalno i neće im trebati novac za učešće. Inače, ovi krediti mnogo su povoljniji od potrošačkih zajmova za turističke aranžmane u inostranstvu za koje kamate idu i do 25 odsto. Bankama takođe ostaje da preciziraju kada će početi da ih izdaju. U Turističkoj organizaciji Srbije ocenjuju da je ova uredba dobar potez Vlade, koji će sigurno pozitivno uticati na porast domaćeg turizma.

- Krediti koje nudi država sigurno će motivisati veliki broj ljudi koji nisu razmišljali o odmoru da ipak nekud odu, a verujemo da će veliki broj njih upravo zbog ovih kreditnih povoljnosti izabrati Srbiju umesto neke inostrane destinacije - kaže Ljiljana Čerović, PR TOS-a.

Direktor novosadske agencije "Magelan korporejšen" Biljana Marčeta kaže da u ovoj agenciji oko 15 odsto ukupnog broja njihovih klijenata otpada na domaće turiste.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Letovanje na 12 rata uz kamatu od 4,5 odsto

Izvor: Krediti.rs, 12.Maj.2009

Građani Srbije koji se odluče da odmor provedu u nekom od brojnih turističkih odredišta po Srbiji ove godine imaju mogućnost da dobiju povoljan kredit.

Nastavak na Krediti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.