Letnji red letenja na aerodromu

Izvor: B92, 29.Mar.2015, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letnji red letenja na aerodromu

Letnji red letenja na aerodromu "Nikola Tesla" danas je stupio na snagu i trajaće do subote, 24. oktobra 2015., saopštio je taj aerodrom.

Destinacije ka kojima je u redovnom avio-saobraćaju iz Beograda tokom letnje sezone predviđen najveći broj letova biće Tivat, Podgorica, Beč, Moskva, Cirih, Frankfurt, Istanbul, Atina, Abu Dabi, Ljubljana, Pariz, Skoplje, Solun, i Zagreb, ističe se u saopštenju.

Novitet u odnosu na prošlogodišnji letnji red letenja je da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će avio-kompanija "Er Srbija" nastaviti svakodnevne letove ka Zagrebu, koji su uspostavljeni u decembru prošle godine.

Tokom letnje sezone predviđeno je da u redovnom avio-saobraćaju 25 avio-kompanija prevozi putnike na direktnim letovima ka 60 destinacija u Evropi, Bliskom Istoku i Severnoj Africi, uz veliki izbor mogućnosti prilikom nastavka putovanja.

"Aerodrom 'Nikola Tesla' Beograd spremno dočekuje predstojeću letnju sezonu. Izvanredan rast obima avio-saobraćaja koji ima konstantnu uzlaznu putanju pokazuje potrebu za razvojem beogradske vazdušne luke", navodi se u saopštenju.

Kako je objašnjeno u prvoj fazi temeljne adaptacije Terminala 1 već do leta biće otvoren nov granični prelaz sa zasebnom carinskom i pasoškom kontrolom, čime će biti rasterećen sadašnji prelaz u Terminalu 2.

Predviđeno je i da u toj zoni bude više sadržaja za putnike.

Dinamika radova planirana je tako da se ne remeti redovnost saobraćaja, poručuju iz Aerodroma.

U saopštenju se podseća da je prošle godine usluge aerodroma "Nikola Tesla" Beograd koristilo više od 4,6 miliona putnika, što je, kako se ističe, istorijski rekord.

"Beogradski aerodrom i dalje nastavlja sa izuzetnim porastom obima saobraćaja i obara sve rekorde. Tako je u prva dva meseca 2015. opsluženo oko 70.000 putnika ili 14 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Trend rasta avio-saobraćaja u Evropi je između četiri i pet odsto, što aerodrom 'Nikola Tesla' Beograd već godinama nadmašuje", navodi se u saopštenju.

U 2015., kako se dodaje, očekuje se veći trend rasta broja putnika i obima saobraćaja od evropskog proseka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.