Letećemo i iz Vršca, aerodrom postaje komercijalni

Izvor: B92, 12.Feb.2016, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letećemo i iz Vršca, aerodrom postaje komercijalni

Vršac -- Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović je izjavila da će aerodrom u Vršcu koji koristi Vazduhoplovna akademija (SMATSA) postati komercijalni.

Mihajlović je odgovarajući na pitanja novinara rekla da će Akademija u narednih 10 do 15 dana završiti dokumentaciju za produženje piste ističući da taj aerodrom ima tri piste.

Kako je dodala, beogradski aerodrom Nikola Tesla ima jednu poletno-sletnu pistu.

“Aerodrom u Vršcu će produžiti pistu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što znači da će sigurno biti komercijalni aerodrom”, rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da će Akademija tako moći da ostvari dodatne prihode za svoje finansiranje.

Ministarka je istakla da je Vazduhoplovna akademija u Vršcu ponos Srbije kada je reč o kvalitetu obuke.

Mihajlovićeva se upoznala i sa načinom obuke pilota i isprobala simulator letenja, a predstavnici Agencije za kontrolu letenja (SMATSA) su ocenili da nije imala nijednu grešku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.