Kupuje vreme, a šta će biti s nama?

Izvor: B92, 01.Okt.2014, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kupuje vreme, a šta će biti s nama?

Sindikat industrije Srbije pozvao je Vladu Srbije da prestane da odlaže reševanje problema zaposlenih u preduzećima u restrukturiranju.

Kako su naveli, odlaganje problema radnike tih preduzeća dovodi u još gori položaj.

"Kao što država od građana traži i očekuje da ispunjavaju svoje obaveze očekujemo da i država ispunjava svoje obaveze kao odgovoran vlasnik prteduzeća u restrukturiranju. A ako to nije u stanju, neka to javno i saopšti", saopštio je taj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sindikat.

On podseća da je u tim preduzećima zaposleno oko 60.000 radnika, u većini radnici rade a ne primaju nikakve zarade, nemaju zdravstveno osiguranje, ne uplaćuje im se radni staž, a vlasnik je država Srbija.

Prema njihovom mišljenju oglas za prikupljanje ponuda o zainteresovanosti za 500 preduzeća poslužio je kao "dodatna kupovina vremena i izbegavanje obaveza prema preduzećima u restrukturiranju koja su u vlaništvu države".

"Radnici mogu da ne primaju plate po dva, tri, šest meseci, godinu dana! Da nemaju zdravstveno osguranje, da nemaju plaćen prevoz a moraju da dolaze na posao. Da li ovako nešto postoji u svetu?", pitaju se u tom sindikatu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.