Krulj: Evrozona mora da reši svoj problem

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jan.2015, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krulj: Evrozona mora da reši svoj problem

Ekonomista i savetnik ministra za evropske integracije Vladimir Krulj izjavio je danas da eurozona, koju je zahvatila kriza, mora da reši svoj problem, jer bi u protivnom ceo svet mogao imati veliki problem kada je u pitanju ekonomija.

Krulj je rekao da su Grčkoj, koja je u dugovima, neophodna finansijska sredstva kako bi izbegla bankrot i da postoji "talasanje" danas u Evropi među ekonomistima i političarima o tome da li su mere štednje dale prave rezultate u prethodne dve >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << godine.

On je u Jutarnjem programu RTS-a kazao da su u Grčkoj javne finansije bolje nego što su bile, ali da nije obezbeđen rast i da je velika nezaposlenost u Grčkoj i Španiji, pogotovu mladih, koja je premašila 25 odsto.

Krulj je ukazao na važnost pitanja šta će se dešavati kasnije sa evropskim budžetom i da je eurozona najbitniji "lepak" koji u ovom trenutku spaja Evropsku uniju.

Govoreći o situaciji u Srbiji, Krulj je podsetio da su zemlju prošle godine zadesile poplave, da je proizvodnja električne energije uslovljena kopanjem uglja u "Kolubari" i da zbog te situacije, ni poljoprivreda lane nije dala očekivani rezultat.

Krulj je rekao da će javna preduzeća ući u proces korporativnog upravljanja i dati bolji poslovni rezultat nego do sada.

On je najavio da bi infrastrukturne investicije trebalo da "povuku rast", odnosno dogovor o pruzi Beograd - Budimpešta, izgradnja na koridorima 10 i 11 i "B bloka" termoelektrane "Kostolac".

"Javni sektor mora da bude konkurentan na tržištu", naglasio je Krulj.

Krulj je, govoreći o sivoj ekonomiji, rekao da država može više novca da prikupi u budžet, kada je u pitanju trgovina duvanom i povećanje akciza kada je reč o bezalkoholnim i gaziranim pićima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krulj: Evrozona mora da reši svoj problem

Izvor: GdeInvestirati.com, 29.Jan.2015

BEOGRAD - Ekonomista i savetnik ministra za evropske integracije Vladimir Krulj izjavio je danas da eurozona, koju je zahvatila kriza, mora da reši svoj problem, jer bi u protivnom ceo svet mogao imati veliki problem kada je u pitanju ekonomija...Krulj je rekao da su Grčkoj, koja je u dugovima, neophodna...

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.