Kreće reforma u Agenciji za privatizaciju

Izvor: B92, 13.Okt.2015, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kreće reforma u Agenciji za privatizaciju

Manji deo preduzeća iz portfolija Agencije za privatizaciju biće privatizovan, dok većina ide u stečaj, saopštilo je resorno ministarstvo.

Prvi sastanak Radne grupe za izradu Nacrta zakona o izmenama i dopunama zakona o Agenciji za privatizaciju održan je danas, kako bi se Agencija reorganizovala usled manjeg obima posla, saopštilo je danas Ministarstvo privrede.

Kako se navodi u saopštenju, reorganizacija Agencije je potrebna jer će samo manji deo preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz portfolija Agencije biti privatizovan, dok većina ide u stečaj i dodaje da je sada neophodno jačati kapaciteta državnih institucija za uspešno sprovođenje postupka stečaja.

Članove Radne grupe koje radi na Nacrtu zakona su predstavinici Ministarstva privrede, Agencije za privatizaciju i Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Neophodna reorganizacija Agencije za privatizaciju Srbije

Izvor: Capital.ba, 14.Okt.2015, 06:30

BEOGRAD, Reorganizacija rada Agencije za privatizaciju Srbije je neophodna jer se smanjuje obim poslova oko privatizacije preduzeća, saopšteno je juče iz Ministarstva privrede Srbije. „Manji dio preduzeća iz portfolija Agencije za privatizaciju biće privatizovan, dok će najveći dio njih otići...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.