Počinje gradnja Lidla - BG rame uz rame sa svetom

Izvor: B92, 25.Maj.2016, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje gradnja Lidla - BG rame uz rame sa svetom

Beograd -- Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor Direkcije centralnih usluga Lidla Dragan Čigoja položili su kamen temeljac za prvi Lidlov maloprodajni objekat.

Objekat na Zvezdari biće površine 2.330 kvadratnih metara, završetak radova planiran je za 1. novembar, a radove, kako je rečeno, izvode domaće građevinske firme.

Nakon polaganja kamena temeljca, Mali je rekao da je početak izgradnje prvog Lidl ovogmaloprodajnog objekta u Beogradu velika vest >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za grad i velika potvrda toga da se točak investicija u prestonici pokrenuo.

On je najavio da se ove godine očekuje početak izgradnje još dva objekta Lidla - jednog u Rakovici i drugog na Paliluli i dodao da se nada da će naredne godine početi gradnja još tri do pet njih.

"Pokrenuli smo taj lanac i što je veći broj ovakvih objekata u Beogradu, to pokazuje da stajemo rame uz rame sa svetskim metropolama", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, ovi maloprodajni objekti će zaposliti sugrađane i domaću građevinsku industriju, a takođe će biti stvorene mogućnosti za veliki broj domaćih firmi da plasiraju njihove proizvode, ali i da ih izvoze u druge maloprodajne objekte Lidla u regionu.

Zato je, kako kaže, važno da se svaki dan radi sa investitorima.

"Ovi investitori su zadovoljni brzinom kojom smo im izdali dozvole i izašli im u susret da reše probleme koje su imali", naveo je gradonačelnik.

On je zahvalio kompaniji Lidl što objekte gradi u Beogradu i Srbiji.

"Mi ćemo na ukazano poverenje znati da uzvratimo, time što brzo i efikasno izdajemo dozvole, što radimo sa investitorima kako bi zaposlili domaću građevinsku industriju, a grad učinili lepšim i boljim", rekao je Mali.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.