Kraš postao član Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Maj.2015, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraš postao član Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba

ZAGREB - Tvrtka Kraš je potpisom memoranduma o razumijevanju postala član Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba, a s ciljem jačanja poslovnih i odnosa s kompanijama iz Južne Koreje.

Memorandum su u Ekoparku Krašograd potpisali predsjednik Uprave Kraša Damir Bulić i predsjednik Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba Zoran Horvat, navodi se u priopćenju.

Memorandum je potpisan uoči premijernog nastupa Kraša na najvećem sajmu hrane i pića za tržišta Koreje i Japana >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << "Seoul Food 2015", koji će se održati od 12. do 15. svibnja u Seoulu.

Nastupom na tom sajmu Kraš okreće novu stranicu u osvajanju tržišta zemalja Dalekog istoka, ističe se u priopćenju.

Godišnja proizvodnja Kraša premašuje 33.000 tona konditorskih proizvoda, od kojih se skoro polovina uspješno izvozi na sva svjetska tržišta.

Razvojni planovi Kraša, kako se navodi, usmjereni su prema snažnoj izvoznoj orijentaciji, uz naglasak na jačanju vodeće pozicije na tržištima regije, na kojima Kraš već posluje putem vlastitih komercijalnih podružnica. Kraš je vlasnik i dviju tvornica, Mire - najveće tvornice keksa i vafla u Prijedoru te Karoline, tvornice za proizvodnju keksa, vafla i slanica u Osijeku.

Horvat je izrazio zadovoljstvo novom članicom Kluba za koje vjeruje da će kroz članstvo u Klubu ostvariti nove uspješne poslovne aktivnosti s korejskim tržištem.

Bulić je također izrazio zadovoljstvo što Kraš postaje član Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba te zahvalio Klubu na uloženom trudu u pripremama za prvi sajamski nastup Kraša na tržištu Koreje.

Kako se prenosi u priopćenju, u razgovoru je istaknut veliki potencijal korejskog tržišta za hrvatske izvoznike kao i vrlo kvalitetne odnose dviju zemalja, koji se posebno odražavaju porastom broja korejskih turista u Hrvatskoj i sve većim interesom korejskog poslovnog svijeta za ulaganjem u Hrvatsku i regiju.

Hrvatsko-korejski poslovni klub osnovan je s ciljem promicanja i unapređivanja gospodarske suradnje između Hrvatske i Republike Koreje s naglaskom na poticanje razvoja poduzetništva i poduzetničkih inicijativa te trgovinske razmjene između dviju zemalja, podsjeća se u priopćenju.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.