Kralj onlajn kupovine kupuje oflajn

Izvor: B92, 31.Okt.2014, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kralj onlajn kupovine kupuje oflajn

Najbogatiji čovek Kine i vlasnik "Alibabe" Džek Ma stvorio je giganta internet kupovine, iako lično nikada ne naručuje stvari onlajn.

"Ne, ne kupujem na internetu, ali moja žena sve što kupuje naručuje od kuće. Naručuje sve, čak i sveže krabe", rekao je Džek Ma na konferenciji "Volstrit džornala" u Kaliforniji pre nekoliko dana.

Njegova izjava je izazvala puno pažnje, s obzirom na činjenicu da je bivši profesor engleskog oduvek bio zaluđenik za nove tehnologije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i za internet, iako ga je okruženje u Kini čudno gledalo zbog toga.

Ipak, on je istrajao i stvorio je jednu od najvrednijih kompanija na svetu, koja je po izlasku na berzu oborila nekoliko rekorda. Tokom konferencije, potvrdio je da IT džinovi sa Zapada ne mogu da se mere po zaradi sa njim.

"Sa Alibabom ste zaradili više u prethodnih 90 dana, nego Amazon u poslednjih 20 godina", rekao je Denis Berman iz "Volstrit džornala".

Džek Ma, naravno, već gleda u budućnost, a nagovestio je i dodatni proboj u digitalnom plaćanju i to kroz partnerstvo sa Eplom i njihovim sistemom "Epl pej".

"Zainteresovan sam za eventualno partnerstvo Alipeja sa njima, nadam se da možemo nešto da uradimo zajedno", rekao je Ma.

Nakon njega, na bini je bio i prvi čovek Epla Tim Kuk, koji je rekao da je i on zainteresovan za saradnju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UPITAJTE SE ZAŠTO? Kralj onlajn kupovine kupuje oflajn

Izvor: Telegraf.rs, 01.Nov.2014, 08:03

- Ne, ne kupujem na internetu - rekao je vlasnik "Alibabe" Džek Ma na konferenciji "Volstrit džornala" u Kaliforniji pre nekoliko dana..Najbogatiji čovek Kine i vlasnik “Alibabe” Džek Ma stvorio je giganta internet kupovine, iako lično nikada ne naručuje stvari onlajn...- Ne, ne kupujem na...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.